Els barris del TAV tindran només 2 milions enguany per a rehabilitacions

febrer 12, 2008

La resta, fins als 34 milions rescatats del fons del Ministeri de l’Habitatge, es donaran a partir del 2009

M. SÒRIA. Barcelona
La pluja de milions que atorgarà el Ministeri de l’Habitatge als barris afectats per les obres d’arribada del TAV a l’Hospitalet i a Barcelona encara haurà d’esperar. Ahir la ministra Chacón va signar, juntament amb els alcaldes de Barcelona i de l’Hospitalet, el compromís d’abocar-hi 34 milions d’euros, però per parts. De moment, s’atorgarà només un milió a cada municipi perquè obri les oficines d’atenció als afectats i es pugui començar els projectes executius. La resta, a mesura que es demanin els ajuts, que podran cobrir fins a un 50% de les rehabilitacions si afecten elements comuns dels edificis.

+ Corbacho saluda Trilla i, al fons, Chacón i Hereu es feliciten, ahir a l’ajuntament. Foto: A. PUIG
Tant Chacón com els dos alcaldes, Jordi Hereu i Celestino Corbacho, que es van trobar a l’ajuntament de Barcelona per signar el conveni, van voler deixar clar que aquestes subvencions, de les quals es podran beneficiar 14.000 habitatges dels barris de Sants-Badal de Barcelona i 15.800 de Bellvitge, el Gornal, Santa Eulàlia, la Torrasa i Sant Josep, a l’Hospitalet, no tenen res a veure amb les compensacions que hagi de fer l’empresa Adif –constructora del TAV–, pels danys que hi ha hagut, els últims mesos, en els edificis, dels quals s’ha de fer responsable el Ministeri de Foment.

Ahir la ministra va assegurar que els 34 milions d’euros compromesos ja fa dos mesos, i que el ministeri ha rescatat del «fons de rehabilitacions», segons les seves fonts, després que saltessin dels pressupostos generals de l’Estat pel veto de CiU al Senat, marcaran «un abans i un després en la qualitat de vida» dels habitants dels barris beneficiats.

La presentació dels ajuts, a la qual també va assistir la secretària general d’Habitatge, Carme Trilla, va convertir-se en un gran elogi a l’esforç que l’Estat abocarà als barris damnificats per l’obra del TAV, «una infraestructura cabdal per a Barcelona, Catalunya i Espanya», va dir Chacón, que va aprofitar per recordar que el Ministeri de l’Habitatge aportarà un total de 860 milions d’euros a Catalunya, «el doble que en la legislatura anterior».

FINS A UN 50% DE L’OBRA
La quantitat de les subvencions que podran rebre els habitatges de Sants-Badal i els barris hospitalencs beneficiats dependrà del tipus d’actuació que es faci. Segons va informar ahir el ministeri, en cas que el projecte de rehabilitació que presentin els propietaris afecti els elements comuns dels edificis, és a dir, ascensors, façanes o serveis, la subvenció podrà ser de fins a un 50%, amb un límit de 6.000 euros per pis o local. Si la rehabilitació és per a l’interior dels habitatges, les ajudes ascendiran a un 30%, amb un màxim de 3.000 euros per habitatge. Els ajuts, que es tramiten en forma de declaració d’àrea de Rehabilitació Integral dels barris barcelonins i hospitalencs –el mateix tractament que rep el Carmel– inclouen també petites intervencions urbanístiques, el projecte de les quals anirà a càrrec de cada municipi. Fonts municipals també van explicar que els projectes executius de les obres de rehabilitació dels edificis es podran encarregar a l’àrea d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona en aquells casos en què es tracti de propietats horitzontals. El cost del projecte executiu, l’assumirà l’administració estatal.

Vilaweb-El Punt
12-02-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: