Els barris afectats per les obres del TAV recuperen part dels ajuts que els va prometre Chacón al desembre

febrer 9, 2008

Els diners per a Sants i Bellvitge van desaparèixer pel veto del pressupost al Senat

M. SÒRIA. Barcelona
Finalment, quasi a última hora abans de la fi d’aquesta legislatura, Barcelona i l’Hospitalet han recuperat part dels diners que va comprometre’s a abocar el Ministeri d’Habitatge als barris afectats per les obres del TAV. Els ajuts –17 milions per a cada municipi– s’havien inclòs en un annex al pressupost estatal i, per això, van desaparèixer amb el veto de CiU al Senat. La ministra Chacón tornarà dilluns a Barcelona amb una aportació inicial perquè s’obrin les oficines d’atenció als afectats.

+ Chacón, en l’última visita que va fer a Bellvitge, l’Hospitalet, a principis de desembre. / Foto: A.P.
Dos mesos després d’haver-s’hi compromès, la ministra d’Habitatge, Carme Chacón, tornarà a Barcelona amb una part dels diners que va anunciar que es destinarien a rehabilitar els barris afectats per les obres d’arribada de l’alta velocitat a Barcelona i l’Hospitalet: Sants, Badal, Bellvitge, el Gornal, la Torrassa, Santa Eulàlia i Sant Josep. Dilluns, la ministra –també cap de llista del PSC a les generals– formalitzarà, amb els alcaldes Jordi Hereu i Celestino Corbacho, l’acord pel qual es dotarà els municipis d’uns ajuts inicials, suficients perquè es puguin obrir, a cada municipi, les oficines d’atenció als afectats perquè es puguin començar a sol·licitar els ajuts de rehabilitació. Tot i això, l’acord, que se signarà a l’ajuntament de Barcelona, també compromet el ministeri a arribar als 17 milions d’euros que va anunciar, al desembre, la ministra.

A finals de novembre, Chacón va visitar Barcelona en plena crisi de les obres de l’alta velocitat, que havien provocat diversos esvorancs, esquerdes en alguns edificis i la suspensió del servei de rodalies des de Bellvitge fins a Barcelona. Els ajuts del ministeri es van acordar després de l’aprovació del pressupost estatal, i per això es van haver d’incloure, en forma d’esmena, en un annex del document. La complicada maquinària estatal va fer que, en vetar CiU els pressupostos al Senat, haguessin de tornar al Congrés sense les esmenes, és a dir, sense els ajuts que almenys Barcelona ja comptava tenir per començar a arreglar el barri de Sants. Chacón també signarà els ajuts per a la rehabilitació del barri del Carmel, afectat el 2005 per l’esfondrament d’un túnel de la línia 5 del metro.

Vilaweb-El Punt
09-02-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: