Els hotelers denuncien falta de seguretat i d’il.luminació a BCN

febrer 7, 2008

• El president del gremi manté que durant la nit la ciutat és fosca com en l’època de postguerra

• L’ocupació mitjana dels hotels va pujar fins al 77% el 2007 però baixa lleugerament el 2008

XAVIER ADELL
BARCELONA
El sector turístic és la gallina dels ous d’or de l’economia barcelonina. Però l’au que alimenta un percentatge d’entre el 12% i el 14% del PIB de la ciutat està en perill, segons el diagnòstic que ahir en va fer el Gremi d’Hotels de Barcelona. La manca de cura en aspectes tan essencials com la seguretat, les infraestructures, la sequera o la falta d’il.luminació nocturna pot fer anar en orris la fama i la imatge que Barcelona s’ha forjat com a destí turístic modern i cosmopolita, amb la consegüent alegria dels seus competidors.
“Barcelona de nit sembla una ciutat de la postguerra. És fosca, insegura i no ve de gust passejar-hi”. Amb aquesta cruesa va descriure ahir Jordi Clos, president del gremi, una estampa nocturna barcelonina. I després va disparar on fa més mal: “Els empresaris tenim enveja de Madrid, que és una explosió de llum”. Segons Clos, Madrid guanya punts com a ciutat avantguardista, i es col.loca molt a prop de Barcelona.
Clos no es va mossegar la llengua. “Barcelona s’ha oblidat de la seguretat. No pot ser que els congressistes siguin objecte de robatoris. S’hi ha de posar mesures”. El president dels hotelers va atribuir la “sensació d’inseguretat” a la poca il.luminació de la ciutat de nit, tot al contrari, va assegurar, que les grans capitals europees com París, Londres o Madrid.
Per Clos, darrere del que considera un lúgubre enllumenat hi ha un rerefons partidista. “És una pena que alguns polítics imposin la seva voluntat a la resta”, va lamentar, fent una clara al.lusió a ICV-EUiA. El president dels hotelers es va preguntar si a Barcelona li interessa ser “la ciutat menys contaminant o la més fosca d’Europa”.
Segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, Madrid també ha guanyat la partida a la capital catalana a l’aconseguir la qualificació de zona turística que dóna dret a horaris comercials especials. “Aquí ho demanem des del 1995 i no s’ha aconseguit. Madrid anava al darrere i ens passaran al davant”, va advertir Clos.
L’hoteler va criticar “la falta d’inversió en infraestructures” perquè està derivant que Barcelona “es desacrediti internacionalment”. Clos va revelar que “la imatge desastrosa que la ciutat va motrar l’estiu passat amb la gran apagada està sent utilitzada per la competència”.
Jordi Clos també va detectar poca previsió en la lluita contra la sequera. “Fa anys que s’haurien d’haver pres mesures”, va insistir. Va afegir que el gremi ha editat guies per evitar el consum innecessari d’aigua en els seus establiments.

LES XIFRES DEL 2007 Pel que fa a xifres, el gremi va fixar en un 77% l’ocupació mitjana dels hotels durant el 2007, un 1,57% més que el 2006 o gairebé un 8% si es valora que s’han creat 1.527 noves places. Els percentatges són molt similars al 80% anunciat per Turisme de Barcelona al desembre i situa les pernoctacions en quatre milions anuals. No obstant, els primers dies del 2008 reflecteixen una feble caiguda de l’o-
cupació (-1,5%) “que no s’ha de mantenir”, va matisar Clos, encara que s’espera una lleugera baixa.
El preu mitjà de les habitacions va passar l’any passat dels 109,68 euros del 2006 als 119,08. Als hotels de quatre estrelles la pernoctació va costar 113 euros (104 el 2006) i en els de cinc estrelles va arribar als 212,83 euros (200 el 2006).

El Periódico
07-02-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: