El PSC vota en contra de retirar símbols franquistes

febrer 6, 2008

06-02-2008. El Plenari del Consell del Districte de Nou Barris va debatre dimarts una petició del Grup d’ERC que reclamava la retirada dels símbols franquistes que encara es mantenen en el Monument al Soldat instal·lat a l’històric fossar de Sant Andreu, una petició que històricament ha reclamat també el Grup de CiU amb iniciatives al mateix districte i a l’Ajuntament. La proposició del republicans només va rebre els vots favorables de la mateixa ERC i dels consellers de CiU, mentre que el PSC i ICV es van abstenir, i els consellers del PP hi van votar en contra. A Nou Barris els PSC té la majoria absoluta del Consell del Districte, amb 10 consellers dels 19. El regidor de CiU Antoni Vives considera “inaudit” i “del censurable” la posició política dels consellers del PSC i ICV. “És molt fàcil parlar de memorial democràtic, d’històries de bons i dolents a l’hora de fer discursos i mítings o posar pels fotògrafs, però és clar que a peu de carrer són incapaços de mantenir la coherència, com molt bé van assenyalar alguns dels representants veïnals de Nou Barris presents al Plenari”, ha conclòs Vives.

Per la seva banda, la regidora del Districte de Nou Barris, Carmen Andrés, ha declarat que “el grup del PSC de Nou Barris està a favor de retirar els símbols franquistes de la ciutat. És obvi” i que en el darrer plenari del Consell de Districte els grups del Govern Municipal “només es va oposar a l’oportunitat de la proposició presentada per l’oposició”. En aquest sentit, Carmen Andrés recorda que “ha estat precisament el Govern de José Luís Rodríguez Zapatero que ha aprovat la Llei de Memòria Històrica que obliga la retirada dels elements i símbols franquistes. I aquesta llei, que tot just ha entrat en vigor fa un mes, permetrà la retirada de tots els símbols en els termes que preveu”. I ha afegit: “recordem que la Comissió de Plenari de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ja va aprovar fa pocs mesos la retirada de símbols franquistes que quedaven a la ciutat en determinats edificis del ministeri de Defensa.”

“Es a dir -ha afegit finalment Carmen Andrés- si el Govern ja està començant a aplicar la Llei, com podem instar al Govern a aplicar-la? Per això ens vam oposar a la proposició: per ser reiterativa respecte a una cosa que ja s’està fent i, per tant, oportunista i clarament electoralista”.

e-notícies 06-02-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: