La Sagrada Família encara no descarta que “se substitueixi el projecte”

gener 24, 2008

R. C.
BARCELONA
La Sagrada Família va reconèixer ahir que no ha aconseguit aturar ara el túnel de l’AVE, però va interpretar que l’Audiència Nacional “ajorna la suspensió de les obres fins que hi hagi un projecte definit”. Considera que la resolució és “molt oberta” i que la informació que demanen els jutges sobre la compatibilitat de l’estudi informatiu (el document recorregut) amb les “obligades concrecions del projecte constructiu”, segons l’acte, podrien fer que el túnel es considerés “inviable”. Per això conclou que “no és descartable que s’abandoni i s’opti per la seva substitució”.
Aquesta posició oficial fixada en una concisa nota de set línies de llenguatge alambinat acaba agraint, de forma significativa, a “totes les persones que estimen el patrimoni del país el seu suport a la defensa d’aquest”.
La resolució pot ser recorreguda davant l’audiència i el Suprem. No obstant, fonts dels serveis jurídics del temple van considerar “intranscendents” aquests possibles recursos, encara que la decisió definitiva de presentar-los l’ha d’adoptar el patronat els pròxims dies, ja que ara se centraran en la que consideren la seva principal carta: la demanda d’anul.lació del projecte per la via contenciós administrativa.
Aquesta acció judicial, segons les mateixes fonts, es fonamenta de forma especial en el fet que la llei catalana de protecció del patrimoni “no permet actuacions que puguin afectar el subsòl” dels monuments i, per tant, “a la seva integritat”. En “uns 20 dies” esperen presentar la demanda definitiva i no descarten que fins i tot “abans de començar la perforació o que la tuneladora arribi al temple” (entre un i dos anys) hi pugui haver una sentència.

SENSIBILITAT AMB ELS VEÏNS
El portaveu d’AVE pel Litoral, Pere Vallejo, entitat que ha presentat una petició igual contra el túnel, va confiar que l’audiència “sigui més sensible amb els veïns”. Va afegir que, en tot cas, seguiran “en peu de guerra” contra “el pitjor dels traçats”.
El Ministeri de Foment va destacar en una nota que els jutges veuen l’obra “viable, possible i recolzada per informes tècnics”. Per evitar riscos, el projecte preveu una enorme pantalla subterrània de columnes de formigó de 240 metres de llarg i 40 de profunditat al costat del temple.

El Periódico
24-01-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: