Urbanisme i mobilitat centren les queixes dels barcelonins

gener 17, 2008

• Entitats i veïns demanen canvis en turisme, immigració i infraestructures

• El bipartit presenta el seu PAM final fins al 2011, pendent d’aprovar en el plenari

ALBERT OLLÉS
BARCELONA
Els barcelonins i l’ajuntament de la seva ciutat no acaben de coincidir en les prioritats a curt termini. Així es desprèn de l’anàlisi percentual i de continguts de les 75.298 aportacions ciutadanes al Programa d’Actuació Municipal 2008-2011 computades finalment per l’ajuntament. Unes demandes provinents de 28.503 entitats i persones a títol individual, entre les quals destaquen de manera clara els temes relacionats amb l’urbanisme i la mobilitat, per davant de la cohesió social i territorial, sant i senya de l’actual bipartit de govern.
Segons les dades ofertes ahir per l’ajuntament, l’àrea que ha rebut més aportacions ha estat la d’Habitatge, Urbanisme i Infraestructures (un 28% del total). A set punts de distància se situa la de Prevenció, Seguretat i Mobilitat, cosa que fa que entre els dos departaments sumin el 49% de les demandes. Un clàssic de la gestió municipal de Barcelona que persisteix en les reivindicacions veïnals.
Concretant per temes, el transport públic és el que suma més aportacions (5.452), amb la millora i ampliació de Rodalies i del bus com a demandes estrella. El mateix passa amb la mobilitat en general per la ciutat i amb l’apartat de seguretat, amb la Guàrdia Urbana com a blanc de les demandes.
Per sobre de la barrera de les 4.000 aportacions només apareix també l’apartat de demandes que estan relacionades amb l’urbanisme. A la franja de les 3.000 hi ha temes com ara l’ocupació laboral, l’eficàcia i la transparència de l’ajuntament (política i d’informació al ciutadà) i, finalment, l’acció social (3.416), amb l’ampliació de guarderies, dels serveis socials i dels equipaments com a trilogia.

NI GUETOS NI ‘HOOLIGANS’
El primer tinent d’alcalde, Carles Martí, va voler subratllar també l’interès dels ciutadans a millorar l’actual model d’acollida de la immigració (insistint a evitar els guetos) i de turisme de masses (més qualitat i menys quantitat).
Martí va presentar el document final de ruta acordat ahir pels dos partits de l’equip de govern (PSC i ICV-EUiA) per gestionar la ciutat en l’actual mandat. El text suma 72 objectius i 345 mesures d’actuació, en què ja s’han inclòs les aportacions ciutadanes acceptades pel bipartit, tot i que ahir no es va quantificar encara el percentatge de les que van passar el tall.
Martí va reconèixer que el pla és només un “avantprojecte”, ja que necessitarà el suport d’algun dels tres partits de l’oposició (CiU, PP i ERC) per aconseguir la majoria plenària que permeti ratificar-lo. Pel que pugui passar, després de les reticències mostrades fins al moment pel soci preferent, ERC, el regidor va deixar clares les seves intencions: “Intentarem arribar a un acord, però si no és possible executarem igual el PAM, ja sigui amb pactes parcials o puntuals. El debat polític no pot paralitzar la ciutat”.

El Periódico
17-01-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: