Crítiques a Hereu per relativitzar el caos de les infraestructures

gener 17, 2008

• CiU i PP denuncien que l’alcalde va obviar l’apagada i l’AVE

EL PERIÓDICO
BARCELONA
De poc realista, mancat de contingut i sense afrontar els greus problemes que ha viscut la ciutat durant el 2007 a causa de la precarietat de les infraestructures, com ara l’apagada del 23 de juliol i la crisi de Rodalies i l’AVE. És així com tant el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, i el seu homòleg al PP, Alberto Fernández Díaz, van qualificar ahir la conferència oferta dimarts per l’alcalde, organitzada pel Col.legi de Periodistes.
Per Trias, el balanç de ciutat que va fer Hereu va tenir “poc contingut” i només va oferir “petits flaixos de les grans desgràcies” registrades a la ciutat en l’últim any, que no van servir per explicar la “cruesa del que han viscut” els ciutadans. En aquest sentit, va lamentar que oblidés referir-se a les 300.000 persones que es van manifestar al desembre “pel dret a decidir”. També va desaprovar que no es dediqués “ni un segon a l’aigua, l’electricitat, com acabar amb la pobresa o la planificació d’equipaments de futur”.
Segons Fernández Díaz, el discurs en el qual l’alcalde va fer balanç del 2007 i va descriure els projectes de 2008 il.lustra que pateix “sequera d’idees”. A més a més, va lamentar que el vídeo que va precedir la conferència donés el mateix tractament al caos de Renfe i a l’apagada que a “qüestions absolutament menors”, i va trobar a faltar “projectes clars” i que no hi hagués propostes sobre seguretat, immigració i atenció a les persones.
I encara que el líder d’ERC a l’ajuntament, Jordi Portabella, va assegurar compartir les propostes que va presentar l’alcalde, va lamentar que no oferís un diagnòstic sobre el model de ciutat pel qual advoca. Segons ell, Hereu va enumerar “un conjunt d’actuacions” que ERC comparteix, com ara l’aposta per l’educació i propostes econòmiques, encara que va dir que aquestes polítiques públiques s’han d'”encaixar en la definició d’un model de ciutat”, una cosa que l’alcalde no va plantejar dimarts.

El Periódico
17-01-08

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: