Col•lectius, ONGs i moviments socials envien una carta a l’alcalde de Barcelona denunciant els obstacles municipals a la participació ciutadana

gener 15, 2008

Un ampli grup d’organitzacions i moviments socials vam organitzar a Barcelona la Setmana d’Acció contra el Deute Extern. Per a les accions programades al carrer ens vam trobar front un seguit de traves burocràtiques i econòmiques per part de l’Ajuntament de Barcelona, com a conseqüència de l’aplicació de l’Ordenança Cívica.

La nostra protesta va ser comunicada a la Regidora de Ciutat Vella (http://www.quiendebeaquien.org/ kitbcn/carta-ayun-regidora.rtf). A dia d’avui encara no hem rebut resposta.

Arrel d’aquests fets i considerant que el nostre cas és un entre d’altres en la manca de suport als processos de participació ciutadana per part de l’Ajuntament de Barcelona, es va decidir impulsar una campanya entre diversos moviments, organitzacions i xarxes per fer arribar a l’alcalde una carta col•lectiva amb les demandes de derogació de l’actual Ordenança Cívica i la definició d’una veritable política de participació ciutadana que es construeixi des de l’enfortiment de les organitzacions socials i la defensa dels seus drets tant de manifestació com d’ús i gestió d’espais i béns públics.

Excm. Sr. Jordi Hereu i Boher
Alcalde de Barcelona
Volem manifestar la nostra indignació a l’aplicació de la Ordenança Cívica en el que es refereix al dret a l’ús de l’espai públic, així com qüestionar les actuals polítiques de participació ciutadana impulsades per l’Ajuntament.

Des que és aplicada l’Ordenança Cívica, les organitzacions i moviments socials ens trobem amb tot un seguit de traves burocràtiques i econòmiques a l’hora de desenvolupar accions en l’espai públic, limitant els nostres drets de manifestació i participació social. En contraposició, l’Ajuntament afavoreix cada vegada més l’ús de l’espai públic per a interessos privats.

És significatiu que mentre l’equip municipal emfatitza la participació i la relació directa amb els ciutadans amb campanyes com el “Procés participatiu del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2008-2011”; el moviment associatiu afronta cada vegada més la falta de suport municipal. A causa d’aquesta falta de suport s’afebleix el debat crític i el teixit social necessari perquè qualsevol procés de consulta aconsegueixi canalitzar les demandes reals de la ciutadania.

Creiem que un Ajuntament realment participatiu hauria d’obrir vies reals de participació per la societat civil, facilitar aquesta participació donant les eines i mecanismes que siguin necessaris, i no posant traves i obstacles tècnics i econòmics.

Per això, demanem:
La derogació de l’actual Ordenança Cívica per obstaculitzar els processos de participació ciutadana i no resoldre les causes estructurals dels problemes que pretén abordar.

La definició d’una veritable política de participació ciutadana que es construeixi des de l’enfortiment de les organitzacions socials en les seves formes d’expressió i organització; la defensa dels seus drets tant de manifestació com d’ús i gestió d’espais i béns públics. Entenem que el foment de la participació va més enllà dels canals de relació amb l’administració.

Esperem que aquestes demandes siguin escoltades i que l’Ajuntament de Barcelona és replantegi realment quin tipus de participació vol fomentar.

Entitats i col•lectius signants:
Campanya Qui deu a Qui?, Acció per un Turisme Responsable – ATR, Agermanament Sense Fronteres, Asocciació d´inmigrants equatorians a Catalunya, Asociación Nuevos Colectivos, Ateneu La Torna, Attac, Campanya La Irresponsabilitat Social d’Unión Penosa, Campanya No et mengis el món, Campanya Repsol Mata, Col•lectiu Ali Supay, Col•lectiu d’Estudis sobre Cooperació i Desenvolupament, Col.lectiu de Solidaritat amb la Rebel.lio Zapatista, Comitè de Solidaritat amb els Pobles Indígenes d’Amèrica (Barcelona), Ecuador Llactacaru, Edpac – Educació per a l’Acció Crítica, Entesa pel Decreixement, Entrepobles, Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB), FCONGd- Federació Catalana d´ONG per al Desenvolupament, Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans, Guerrilla Travolaka , Icaria editorial, Justicia i Pau, Marxa Mundial Dones, Observatori del Deute en la Globalització – ODG, Observatori DESC, RAI (Recursos de Animación Intercultural, REDS, SETEM, V de Vivienda, Xarxa de Consum Solidari.

Masala núm. 39
gener-febrer’08

Anuncis

2 Respostes to “Col•lectius, ONGs i moviments socials envien una carta a l’alcalde de Barcelona denunciant els obstacles municipals a la participació ciutadana”

  1. lauriana Says:

    SOYSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
    UNA PUTA MIERDA DE ONGS PONER 100 NOMBRES DE ONGS VGA RAPIDITOOOOOOOOOOOOOOOO.

    FIRMADO:LAURIANA


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: