Ciutat Vella construeix un poliesportiu i els veïns diuen que no és com el volen

gener 8, 2008

L’Associació del Casc Antic denuncia que han deixat els joves del barri sense pista de futbol sala

ROSA DÍAZ. Barcelona
L’indret conegut com al Campet, unes pistes esportives amb cistelles de bàsquet i porteries de futbol sala a l’aire lliure i gratuïtes que sempre estaven plenes de joves jugant, ja no existeix. Ara hi ha un solar amb màquines que remouen la terra. Es preveu que s’hi aixequi el poliesportiu que fa anys que reclama el barri de Sant Pere, Santa Caterina, la Ribera. Amb dues piscines, una d’exterior, una pista de bàsquet i sales de condicionament físic. El flamant projecte, però, no agrada gens a l’associació de veïns del barri perquè, segons han dit membres de l’entitat, «no respon a les necessitats» i ha eliminat la pista de futbol sala que tenien.

+ El solar on es construeix el poliesportiu de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Foto: ORIOL DURAN
Les pistes de bàsquet i futbol a tocar del parc de la Ciutadella, entre el passeig Picasso i el passeig de Circumval·lació seran substituïdes per un complex esportiu de dues plantes –d’un màxim de 12 metres d’alçada– d’estructura de fusta i vidre en consonància amb altres equipaments situats a dins del parc, i integrat en aquest entorn. L’equipament, que construeix la societat mixta amb capital públic i privat, Foment de Ciutat Vella, té les característiques dels poliesportius que es construeixen en l’actualitat. Combina espais aquàtics amb espais per a la pràctica d’esports col·lectius o individuals (sales de condicionament físic i una pista de bàsquet). Aquest poliesportiu, però, incorpora un element que no tenen altres poliesportius públics i que el podria fer especialment atractiu: una altra piscina, a l’exterior, concretament a la coberta, amb vista al parc de la Ciutadella. Però funcionarà només a l’estiu.

Per altra banda, en aquest indret com a tot el perímetre del parc de la Ciutadella, hi ha restes de l’antic recinte emmurallat medieval –l’antiga Ciutadella–. Hi ha un mur de la muralla que quedarà integrat en el complex esportiu. De fet, el mur quedarà a la vista dels usuaris i servirà de separació entre la piscina interior climatitzada i les piscines més petites d’hidromassatge i altres tractaments.

El projecte, que té un pressupost assignat de 3,5 milions d’euros, un termini d’execució d’un any. L’adjudicació de l’obra es va fer a mitjan juliol i els treballs van començar entre octubre i novembre. Segons han informat fonts de Foment de Ciutat Vella, en aquests moments s’estan fent les tasques arqueològiques prèvies a la construcció de l’edifici.

Vilaweb-El Punt
08-01-08

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: