Nou Barris es conjura per aconseguir més equipaments

Desembre 19, 2007

• Els veïns critiquen el retard de les obres i el districte promet un pla específic

• L’execució de la reforma de Cotxeres de Borbó en serà l’actuació estrella

ALBERT OLLÉS
BARCELONA
Si bé la rehabilitació i millora urbana dels barris –amb especial atenció a la cohesió social– segueix sent una de les prioritats de Nou Barris per a aquest mandat, els equipaments s’han convertit en la reivindicació estrella. Tant dels veïns –especialment actius en aquesta zona–, que denuncien el retard de les obres, com del pla d’actuació (PAD) elaborat per l’equip de govern.
Un projecte que, tot i tenir-ne prou amb els vots del PSC (Nou Barris és l’únic districte de Barcelona on té majoria de consellers), va comptar també amb l’aprovació d’ICV-
EUiA i ERC, i l’abstenció de CiU. La voluntat de consens polític de la regidora executiva, la debutant Carmen Andrés, s’ha traslladat també a les negociacions amb les nombroses associacions i entitats, la coordinadora de les quals va presentar fins i tot una proposta pròpia

MILLOR TRANSPORT PÚBLIC
En aquesta proposta es demana l’elaboració d’un pla d’equipaments, que ha acabat assumint la regidora, juntament amb un altre de mobilitat i millora del transport públic i un tercer pla de desenvolupament dels serveis socials. Els veïns reclamen també, en l’àmbit general, culminar la cobertura de la Ronda de Dalt, elaborar una alternativa al sistema de gestió d’escombraries i recuperar el refugi de Can Peguera com a espai on ubicar el centre de memòria històrica del districte.
Davant d’aquestes propostes, complementades amb altres actuacions més concretes barri per barri, l’equip de govern aposta per la nova macroilla d’equipaments de les Cotxeres de Borbó com a exemple més destacat de les seves intencions. El districte té previst construir-hi una biblioteca, un casal d’avis i un centre esportiu, així com impulsar la creació de la resta d’equipaments que són competència d’altres administracions.
Un altre projecte ambiciós és el de la rehabilitació de masies per ubicar-hi espais culturals i de barri. És el cas de Can Verdaguer i Can Valent (Porta), Can Carreras (Guineueta) i la Granja del Ritz (Vallbona). També està prevista la segona fase de l’ampliació de l’Ateneu Popular de Nou Barris, un símbol del districte, i la reforma del mercat municipal de la Guineueta i de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil a Can Peguera.

LA PLAÇA D’ÁNGEL PESTAÑA
Pel que fa a l’àmbit urbanístic, el retard dels projectes més importants, la majoria gestionats per la Generalitat, és també una constant. Per això, el PAD reclama continuar la rehabilitació i l’enderrocament (amb reallotjament) dels edificis afectats per aluminosi i la culminació del projecte de reforma de la plaça d’Ángel Pestaña. Els projectes de millora integral de Roquetes i Torre Baró-Ciutat Meridiana, inclosos en la llei de barris de l’Executiu català, sumen també un nombre important d’actuacions que s’han d’executar fins al 2011.

El Periódico
19-12-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: