L’Ajuntament paga 13 milions en lloguers

Desembre 17, 2007

13-12-2007. El Grup municipal de CiU a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha criticat i considerat una desproporció que l’Ajuntament pagui cada any 13,3 milions d’euros en el lloguer dels espais que ocupen les dependències municipals a tota la ciutat. La portaveu adjunta del Grup de CiU, Sònia Recasens, ha reclamat avui al Govern bipartit que encapçala l’Alcalde Jordi Hereu un debat per redefinir la política que sobre patrimoni municipal desenvolupa el consistori, i ha destacat que l’Ajuntament ocupa el 18 per cent del total de superfície de lloguer d’oficines a Barcelona.

En el transcurs de la Comissió d’Hisenda i Pressupostos celebrada aquest migdia a l’Ajuntament, i com a conseqüència d’un prec presentada pel Grup de CiU, el Govern municipal ha explicat que anualment l’Ajuntament paga 13,3 milions d’euros en el lloguer dels espais, locals i despatxos que ocupen dependències municipals repartides per tota la ciutat. La regidora de CiU Sònia Recasens ha criticat aquesta quantitat i l’ha considerat una “desproporció intolerable”.

Segons xifres aportades pel mateix Govern municipal, el preu mig del lloguer que acaba pagant l’Ajuntament és de 17 euros per m2, mentre que la mitjana al conjunt de la ciutat del preu del lloguer de locals i oficines és de 12 euros el m2. “Com sempre”, ha indicat Recasens, “Barcelona té l’honor d’estar ben amunt en el rànking de les ciutats més cares elaborat per la immobiliària Jones Lang Lasalle; així, ocupa el lloc número 16 d’un total de 176 ciutats analitzades sobre el preu del lloguer”. “Barcelona és de les ciutats amb el lloguer d’oficines més car, i la política municipal de lloguer per a dependències públiques, pel que avui hem pogut saber, no ajuda gens ni mica”, ha dit Sònia Recasens. A parer de la regidora de CiU, quan queda clar que l’Ajuntament ocupa gairebé 70.000 m2 de superfície d’oficines de lloguer, que és el 18 per cent dels 400.000 m2 que d’aquests espais existeixen al conjunt de la ciutat de Barcelona, “la política de preus que dugui a terme el Govern municipal té una incidència directa en el mercat, i molt més quan aquesta política de preus no segueix cap criteri, fins al punt que el mateix Govern municipal reconeix que paga en alguns casos 28 euros per m2, que és el màxim que s’arriba a pagar a la nostra ciutat en el mercat d’oficines de lloguer”.

La portaveu adjunta del Grup de CiU ha reclamat a l’Alcalde Hereu i el seu Govern un debat sobre el patrimoni de l’Ajuntament de Barcelona i la seva política de lloguers d’edificis, locals i despatxos per a seus i dependències municipals. Recasens creu “molt necessari iniciar una reflexió per redefinir el que s’ha fet fins ara, i en que la venda de patrimoni municipal ha estat una constant en el mandats socialistes de la ciutat; i ara constatem que en la política de lloguers no hi ha hagut cap contenció en la despesa ni cap decisió racional sobre on ubicar les dependències municipals”.

A parer de la regidora nacionalista, “gastar 13,3 milions d’euros dels recursos públics, de tots, per pagar el lloguer de locals per ubicar dependències municipals és absolutament desproporcionat i intolerable”.

e-notícies
17-12-07

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: