Lesseps seguirà en obres tot el 2008 per urbanitzar la plaça

Desembre 11, 2007

• La reforma, iniciada fa dos anys i mig, abordarà al gener la segona fase

• La inversió final de l’ajuntament superarà els 43 milions d’euros

ALBERT OLLÉS
BARCELONA
Nova etapa en la lenta reforma del puzle de Lesseps. L’enderrocament de l’últim mur que encara existia de l’antiga estructura viària del 1972 va simbolitzar ahir la presentació de la segona fase del projecte municipal, començat fa dos anys i mig, que se centrarà durant tot el 2008 a culminar la urbanització de la plaça.
Els veïns, impulsors de la transformació d’aquest important eix viari que uneix els districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, encara hauran de suportar un any més d’obres a canvi de disfrutar finalment de l’anunciada recuperació cívica i de vianants d’aquest espai. “L’esforç haurà valgut la pena”, els va prometre l’alcalde, Jordi Hereu. “Invertirem la lògica de l’obra realitzada als anys 70 i farem compatible l’ús ciutadà de la plaça, com a punt de trobada, amb la mobilitat de la zona”, va afegir.

RESULTATS POC VISIBLES
La primera fase del pla, a càrrec de l’empresa municipal Bimsa, ha estat d’una execució complexa i ha tingut uns resultats poc visibles. Tot al contrari del que passarà ara. “Hem construït les noves infraestructures, la vialitat i la urbanització bàsica”, va dir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon García-Bragado. Dels 43,5 milions d’euros d’inversió prevista, la fase inicial s’ha emportat un 63% (27,4 milions).
Entre les actuacions realitzades destaca la readaptació de la plaça al seu pendent natural i original. S’ha derruït un 80% de la llosa de l’antic túnel de la Ronda del Mig que passa per sota i s’ha creat una nova estructura. També s’ha reurbanitzat l’avinguda de la República Argentina i els carrers de Velázquez i de la Riera de Vallcarca, a més de demolir el túnel de vianants de Torrent de l’Olla i segellar el que comunicava el carrer de Gran de Gràcia amb l’avinguda de Vallcarca.

CENTRAL DE RESIDUS
En aquest últim pas subterrani es construirà, a partir de la primavera de l’any que ve, una central de recollida pneu- màtica de residus pressupostada en 5,5 milions d’euros. Aquesta donarà servei a la xarxa que s’està instal.lant al llarg de la Ronda del Mig i que s’ampliarà a tot l’entorn de la plaça. A la superfície s’ha reformat de manera gairebé íntegra el traçat viari, amb fins a 20 canvis de circulació, i s’ha donat continuïtat a alguns carrers que estaven tallats. Aquesta nova distribució permet augmentar l’espai de vianants i redueix el trànsit de vehicles existent (cosa que en llenguatge tècnic es coneix com a pacificació).
La segona fase, les obres de la qual s’adjudicaran la setmana que ve, té un pressupost de 15,8 milions d’euros i començarà al gener, amb un termini d’execució d’un any. La urbanització definitiva combinarà paviment amb gespa i arbres, al costat de zones d’oci, jocs infantils, quatre pistes de petanca i unes grades de fusta. Els dos extrems de la cobertura de la Ronda del Mig es remataran amb unes marquesines de fusta i es conclourà el col.lector entre els carrers de Príncep d’Astúries i Gran de Gràcia.
“La plaça ja comptava amb un important espai natural, però estava aïllat al seu centre i no era utilitzat pels ciutadans. Ara acostarem les zones verdes i d’oci als vianants, i se situaran al costat de les façanes dels edificis, el lloc de més fàcil accés per a ells”, va explicar Hereu. L’alcalde va recordar el llarg procés veïnal que va permetre consensuar la reforma, i el va defensar com a model futur a repetir a diferents llocs de la ciutat.

NUS DE COMUNICACIÓ
García-Bragado va recordar la importància de la plaça com a “nus essencial de comunicació en els quatre sentits”. “Hem aconseguit dominar la ronda, connectant el costat mar amb el de muntanya i respectant al mateix temps el trànsit Besòs-Llobregat”, va concloure.

El Periódico
11-12-07

Advertisements

Una resposta to “Lesseps seguirà en obres tot el 2008 per urbanitzar la plaça”

  1. Isabel Says:

    El resultat és vergonyós i molt dur per als veïns. Tret de la biblioteca, és clar, la renúncia a l’arbrat i la frondositat que el projecte inicial prometia és injustificable. Només els arbres poden contrarestar el soroll i la contaminació dle trànsit i afavorir la qualitat de vida dels veïns. Ara, la plaça és com una autopista inhumana i només cal parlar amb la gent per comprovar el grau d’insatisfacció. La impressió és que a l’ajuntament només l’interessen els diners del formigó


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: