L’Ajuntament negocia comprar un solar “gratuït”

Desembre 11, 2007

10-12-2007. El Grup de CiU a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, ha denunciat que la ciutat de Barcelona ja comença a tornar al Govern central de Madrid, abans fins i tot que arribin els diners promesos de l’Estat per millorar el barri de Sants-Badal. La regidora de CiU adscrita al districte de Sants-Montjuïc, Sònia Recasens, ha qualificat “d’escàndol” que el bipartit municipal que encapçala l’alcalde Jordi Hereu hagi “negociat” amb el ministeri de Defensa la compra d’un solar per a equipaments al carrer Roger que un acord unànime al Congrés dels Diputats instava a fer possible la seva cessió gratuïta.

“Dels 17 milions d’euros promesos per la ministra Chacón per compensar el barris de Sants i Badal a causa de les obres per l’arribada del TGV a Barcelona, avui ja sabem que l’Ajuntament ha començat a tornar-ne una part, en concret 6,3 milions, fins i tot abans de que arribin”, ha explicat la també portaveu adjunta del Grup municipal de CiU, Sònia Recasens, en conèixer avui la informació a “El Periódico” que el Govern municipal pagarà al ministeri de Defensa 6,3 milions d’euros per fer-se amb la propietat del solar del carrer Roger, al barri de Badal, per construir-hi equipaments.

Es tracta d’un solar d’uns 2.500 m2 situat al carrer Roger 48, a l’alçada del c/ Juan de Sada. Aquest solar és propietat del Ministeri de Defensa. La nau que hi ha al solar va ser construïda l’any 1936, i va funcionar com a aparcament per a vehicles militars. El solar està abandonat des de fa 25 anys. L’abril de 2003, el GIED (Gerència de Infrastructures i Equipaments de Defensa) va treure a subhasta el solar; però un mes més tard l’Ajuntament de Barcelona va ordenar aturar la subhasta, i va anunciar que iniciava amb Defensa un procés de negociació per adquirir el solar. D’això fa 4 anys i mig. El passat mes de març, a proposta del Grup Parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats i ha sol·licitud de Xavier Trias, la Comissió de Defensa va aprovar per unanimitat una proposició que instava a culminar “les negociacions iniciades el 2002” en un conveni que contemplés “la cessió gratuïta” del solar del carrer Roger a l’Ajuntament de Barcelona en el termini més breu possible.

Per boca de diferents portaveus del Govern municipal, tant responsables a la Casa Gran com al Districte de Sants-Montjuïc, -la darrera a la Comissió d’Hisenda del passat mes d’octubre- sempre s’ha assegurat que l’Ajuntament estava negociant aquesta cessió gratuïta. “Avui ja sabem el resultat extraordinari d’aquestes negociacions, 6.3 milions d’euros”, ha dit Recasens, que ha recordat que “ja ens va pujar la mosca al nas quan el Govern municipal va incloure en els Pressupostos del 2007 una partida destinada a ‘comprar’ aquest solar per valor d’1,6 milions d’euros”. “I a sobre de no aconseguir-lo gratis, sembla que després de la negociació encara els hagi costat molt més del que tenien previst”, ha dit la portaveu nacionalista.

Amb aquest acord de compra, “es treu tot el valor a l’anunci a bombo i plateret de la ministra de Vivenda, Carme Chacón, de destinar a Sants-Badal 17 milions d’euros per finançar una AERI (Àrea Especial de Rehabilitació Integral) que compensi als veïns i comerciants d’aquest barri pel desgast provocat per les obres del TGV; ara resulta que abans que arribin, ja comencem a tornar aquests diners al Govern central”, ha dir Sònia Recasens.

e-notícies
11-12-07

Una resposta to “L’Ajuntament negocia comprar un solar “gratuït””


  1. […] l’atenció que durant l’etapa de l’alcalde Jordi Hereu es parlava de la cessió gratuïta d’un solar del carrer Roger propietat de l’exèrcit, però que finalment va costar […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: