Un estudi dóna un aprovat just a BCN en accessibilitat

Desembre 1, 2007

• L’anàlisi destaca les dificultats que la ciutat posa a persones cegues i sordes

EL PERIÓDICO
BARCELONA
Queda més ben parada que una desena de les 17 altres capitals espanyoles estudiades. Però encara que se situï en la mitjana, falta bastant camí per fer per aconseguir que Barcelona obtingui una bona nota en accessibilitat. Això es desprèn dels resultats d’una anàlisi feta per la revista Consumer Eroski per valorar els principals problemes amb què diàriament s’enfronten les persones amb dificultats de mobilitat, visuals o auditives.
A l’informe, la capital catalana aprova amb un bé en accessibilitat per a persones amb discapacitat motriu, una valoració idèntica a la mitjana de l’estudi, encara que ciutats com Granada, Màlaga, Pamplona i València se situen millor.
Per a l’elaboració d’aquest apartat, un tècnic va fer l’observació acompanyat d’una persona en cadira de rodes. Al llarg del recorregut pel centre va observar que en la majoria dels carrers el mobiliari urbà no representava cap obstacle. No obstant, l’examinador va detectar voreres en mal estat, a causa de la presència de rajoles despreses i la falta en algunes vies de paviment antilliscant. No obstant, el centre obté la nota de bé, superior a l’acceptable de mitjana de l’estudi.

RAMPA PRONUNCIADA
Així mateix, es van estudiar les parades d’autobús, que té una flota totalment accessible. En el costat positiu l’anàlisi assenyala que el vehicle comptava amb rampa d’accés i que funcionava correctament, encara que afegeix que el pendent era bastant pronunciat. També es va estudiar l’ajuntament, valorat com l’espai més ben adaptat per a persones amb problemes de mobilitat dels visitats a Barcelona.
Pel que fa a l’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual, la situació empitjora i la ciutat rep un mediocre acceptable, qualificació, no obstant, per sobre de la mitjana de l’estudi (un regular). En aquesta ocasió, el tècnic va comptar amb la col.laboració d’una persona invident, amb qui també en aquest cas va visitar els mateixos espais que en l’apartat anterior. Entre les deficiències principals destaca la falta d’informació en braille, així com de sistemes acústics d’informació, fins i tot, assenyala aquest informe, a l’edifici de l’ajuntament.
Menció a part mereix el cas de la comunitat sorda, la que ha de salvar un nombre més alt de barreres. Prova d’això és que Barcelona aprova molt ajustadament en accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva. No obstant, malgrat les importants carències es troba entre les ciutats més sensibilitzades en aquest aspecte (aconsegueix la qualificació d’acceptable, enfront del malament a nivell estatal). D’altra banda, la revista assenyala la falta de panells visuals en algunes parades d’autobusos i d’avisos lluminosos a l’interior dels urbans, una carència que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ja ha començat a solucionar en algunes línies.

El Periódico
1-12-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: