La patronal reclama tancar els pisos turístics il.legals

Novembre 30, 2007

• Apartur també advoca per clausurar tots els apartaments que molestin veïns

ROSA MARI SANZ
BARCELONA
L’associació d’apartaments turístics de Barcelona Apartur, que agrupa 83 empreses del sector, va demanar ahir a l’ajuntament i a la Generalitat que localitzin i clausurin els pisos que fan aquesta activitat de forma il.legal, així com tots aquells que, fins i tot tenint llicència, creen conflictes amb els veïns principalment per sorolls i brutícia.
Els responsables d’aquesta patronal, amb prop de 1.500 pisos turístics a tota la ciutat (el 60% a Ciutat Vella), van denunciar la “falta de control efectiu” de l’Administració sobre els apartaments il.legals. Segons el parer del seu president, Joaquim Mestre, els que no tenen llicència són els que estan generant més problemes de convivència i perjudicant la imatge d’una modalitat d’allotjament en auge.
Mestre va assegurar que amb l’aplicació de l’actual normativa de la Generalitat es reduirien els problemes detectats en algunes finques, “que s’han d’afrontar com un tema d’ordre públic i no normatiu”. I es va mostrar contrari a incrementar la regulació del sector: “No seria eficaç, ja que els apartaments il.legals seguirien sense complir la llei, com ha passat a Ciutat Vella, on fins i tot ha augmentat la sensació d’impunitat”.
Així mateix, l’associació proposa a l’Administració que notifiqui les possibles denúncies que generin els pisos que gestiona, que es creï una taula d’arbitratge encarregada de mediar en els casos de conflictes amb les comunitats de veïns, i que, en cas de no arribar a un acord, es derivi la queixa al Tribunal Arbitral de Barcelona. També demana als responsables públics del sector turístic que portin a terme campanyes per animar els possibles clients a verificar si el pis que llogaran té el permís que es necessita.

El Periódico
30-11-07

Anuncis

Una resposta to “La patronal reclama tancar els pisos turístics il.legals”

  1. Pep Baquero Says:

    La veritat es que aquest ajuntament es passa el dia fent normes, lleis i després no fa rés de res per que es cumpleixin.
    Menys lleis i mes rigor. Més control.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: