L’oposició renova el veto al túnel de l’AVE per l’Eixample

Novembre 29, 2007

• El Parlament Europeu revisa l’arxivament de la queixa dels veïns

EL PERIÓDICO
BARCELONA
La indefinició del Govern central sobre l’adjudicació de les obres del túnel de l’AVE pel centre de Barcelona li costarà a l’alcalde de la ciutat, Jordi Hereu, un nova derrota política al ple de demà.
L’oposició, CiU, el PP i ERC, va anunciar ahir una moció d’urgència conjunta que, segons la vigent majoria de regidors, repetirà la imatge del juliol passat, quan el consistori va rebutjar l’actual traçat.

RETARD DE FOMENT
Un mal trago que el bipartit de govern (el PSC i ICV-EUiA) reviurà gràcies als ànims que dóna el Ministeri de Foment als detractors del pas per l’Eixample des que el 30 d’octubre va paralitzar l’adjudicació de l’obra.
La moció reclama que Hereu compleixi l’acord aprovat en l’últim ple abans de les vacances d’estiu, en què s’exigia el canvi del traçat de l’AVE. El document rebutja de manera expressa la “celeritat” exigida per l’alcalde a Foment perquè adjudiqui la construcció del túnel. “No només contravé el mandat del consistori, sinó que està fent tot al contrari”, van indicar fonts de l’oposició.
El Parlament Europeu, d’altra banda, ha decidit revisar la queixa pel possible impacte de l’obra presentada l’any 2005 per la plataforma AVE pel Litoral i arxivada el dia 11 d’abril. L’absència del diputat que havia de defensar els veïns, l’ecologista David Hammerstein elegit en les llistes del PSOE, va portar el president de la comissió de Peticions a tancar el cas sense intervencions ni a favor ni en contra.
La plataforma va fer públic ahir que ha rebut una carta de l’Eurocambra en què es tenen en compte els seus arguments per revisar el cas. Pere Vallejo, portaveu de l’entitat, va criticar “les presses de l’alcalde per demanar l’adjudicació de l’opció més cara, més arriscada i més qüestionada”.

El Periódico
29-11-07

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: