Barcelona, carrers desbudellats

Novembre 29, 2007

Desclot

La tàctica de l’Ajuntament de Barcelona per perpetrar obra pública hauria de ser patentada en alguna fira. De cavallets. Es pot triar entre actuar en pocs punts i ràpidament o fer-ho a tot arreu i lentíssimament. No cal dir què fa el consistori guia i fanal del moviment municipalista del país. Barcelona recorda Beirut. Els clots, les rases, els bonys i els forats fan un homenatge perfecte a l’antiga vila emmurallada. Murs e valls.

De tant en tant una colla reduïda de treballadors colga amb formigó les restes d’un vehicle que, despistat, ha anat de cap a l’abisme. És fàcil constatar la renúncia d’aquells botiguers ingenus que van inaugurar un pretès negoci quan es pensaven que acabava finalment l’asfaltat del seu carrer obert en canal un any abans. Mesos més tard, aïllats encara entre tanques i pedres i pols, sense clients, han hagut de tancar la paradeta.

Com tanquen també botigues de tota la vida ofegades per obres eternes i immisericordes. Demandar l’Ajuntament no resol res perquè la justícia és encara més lenta que les obres municipals, i jutges i magistrats es solidaritzen amb els obrers de vila i els picapedrers. El govern municipal, preocupat per la contaminació lumínica que enlluerna a la nit gavines i cotorres, ha decidit combatre amb totes les forces el balafiament d’energia. Les restriccions de watts han convertit Barcelona en un cementiri nocturn.

A la ciutat apagada els forats són encara més perillosos i els carrers s’han omplert de tanques que semblen filferrades de la Primera Guerra Mundial. La línia Maginot. Enhorabona. El cronista, estupefacte, intenta sobreviure entre milers de passadissos provisionals. ¿Quin d’aquests 3.000 camins portarà la víctima a la botiga tancada i morta d’inanició?

Avui
29-11-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: