Els veïns de les Glòries denuncien la paralització del pla de reforma

Novembre 28, 2007

• Critiquen que no s’hagin complert els compromisos pactats al març amb l’ajuntament

• El regidor del districte de Sant Martí anuncia que la Generalitat aprovarà el projecte al desembre

ALBERT OLLÉS / XABIER BARRENA
BARCELONA
Tot i que la macroreforma de la plaça de les Glòries i el seu entorn s’ha d’interpretar en clau de previsions a llarg termini (el final no es viurà, com a mínim, fins al 2013), l’inici de l’execució del pla municipal, aprovat el març passat, ha fet sospitar els veïns. Les quatre associacions que els representen (Fort Pienc, Sagrada Família, Clot-Camp de l’Arpa i Poblenou) van denunciar ahir l’incompliment dels compromisos municipals pactats per a aquest any i la paralització del pla.
Una afirmació que, literalment, era irrebatible fins ahir a la nit, ja que el document aprovat fa vuit mesos amb el vot a favor de quatre dels cinc grups municipals (el PP es va abstenir) encara no ha rebut el vistiplau de la subcomissió d’Urbanisme de la Generalitat. Un tràmit imprescindible per posar en marxa el projecte que, segons va anunciar el regidor del districte de Sant Martí, Francesc Narváez, es viurà finalment al desembre.

DESVIAMENTS DE SERVEIS
Narváez, que va participar en un debat convocat pels veïns per protestar pel retard de les obres, va justificar la situació actual en el retard de l’aprovació. Malgrat això, va dir que l’e-
quip de govern “no ha perdut el temps” i ha dut a terme diferents “desviaments de serveis imprescindibles per començar a treballar, com per exemple el del col.lector que passa per sota del carrer d’Escultors Claperós.
Aquestes paraules no van tranquil.litzar gaire els veïns, que li van recordar que temes que ja havien d’estar solucionats continuen estant pendents. Un n’és el trasllat dels vehicles del dipòsit municipal que hi ha a l’interior de l’anell viari de la plaça. Aquest pas, anunciat per al gener passat, s’ha anat ajornant malgrat que el pàrquing on aniran els cotxes, ubicat a uns metres de distància, sota el futur edifici Ona, ja està acabat.
D’aquest trasllat en depèn el calendari d’enderrocament parcial de l’anell viari que, segons va acordar l’ajuntament amb els veïns en un conveni firmat també al març, s’ha d’executar l’any que ve. Un altre compromís inclòs en aquest acord, batejat com a Compromís per a les Glòries, era solucionar el futur del mercat dels Encants.
Ja és segur que anirà a un solar ubicat entre la plaça i el Teatre Nacional de Catalunya, conegut com el Bosquet. No obstant, i com ja va avançar aquest diari el passat dia 14, encara no està decidit el projecte arquitectònic. Després de presentar una proposta als paradistes al mes d’abril, que ells donaven per bona i recolzava l’Institut Municipal de Mercats, ara ha quedat aparcada a l’espera que es convoqui un concurs internacional.

PLA DE MOBILITAT
Tampoc s’ha posat en funcionament el pla urgent de millora de la mobilitat a la zona, mitjançant la potenciació de les línies de bus que operen als barris afectats. Els portaveus veïnals van denunciar que des del mes de juny no han tingut cap reunió de seguiment amb el consistori, que els ha convocat ara per a una cita l’11 de desembre.

El Periódico
28-11-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: