El bloc de Metges amenaçat de desallotjament

Novembre 15, 2007

-Masala-
El bloc okupat de Metges amb quasi 6 anys de vida i amb una activitat de centre social organitzador d’activitats de cara al barri, ha desenvolupat tasques força interessants per a la gent del Casc Antic. Aquest centre social okupat i habitatge, està ubicat en un barri que porta ja més de 20 anys d’obres i plans urbanístics que han anat expulsant a veïns de tota la vida. Resistir en llocs on s’imposa una tranformació socio-urbanística sembla ser un dels fenòmens habituals en molts barris de les ciutats i aquest és un exemple real d’aquesta disconformitat social que no s’ha de silenciar ni oblidar.

El bloc de Metges ha posat en pràctica durant els seus anys, processos col•lectius de transformació social a petita escala, defensant conjuntament amb molts veïns/es del barri els espais públics i el dret a l’habitatge, posicionant-se activament contra els plans urbanístics més polèmics i agressius del barri, com el Forat de la Vergonya, la reconstrucció del mercat de Santa Caterina, els enderrocs d’edificis històrics i els desnonaments múltiples a gent gran i migrants.

Als seus inicis va crear un dels primers tallers gratuïts de bicis a la ciutat; altres projectes autogestionats també han passat per aquest espai, com l’Oficina d’Okupació, i així porta tot aquest temps realitzant activitats que han demostrat, inclús davant del judici penal que va quedar arxivat, que la tasca social que realitzen no es gens perjudicial, si no tot el contrari. Ara están un altre cop amenaçats, doncs el 15 d’octubre els propietaris de l’edifici, Inverline Management, van demanar execució de sentència i el jutjat de lo civil ha donat data tancada de desallotjament per al 7 de novembre. Abans de tancar aquesta edició del Masala hem sabut que la sentència va ser firmada per una substituta de la secretària del jutge. Tot i que encara no es té més informació, s’intentarà aplaçar la
data amb una campanya en defensa del bloc okupat. Si més no caldrá estar pendents de les convocatòries.

Masala
Núm. 38 novembre-desembre’07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: