Desallotjament del CSO Ruinamàlia

Novembre 14, 2007

El 17 de octubre a las 8.15, els mossos començaven a desallotjar Ruinamalia. En cap moment van mostrar l’ordre judicial i van actuar fora del termini de quinze dies que marcava la sentència (“primera quinzena d’octubre”).

Mentre rebentaven les barricades des del carrer, la gent va agrupar-se al costat del pati; dues persones van penjar-se en uns gronxadors casolans instal•lats al balcó de la tercera planta i dues persones més van encadenarse
a uns bidons al balcó de la segona planta mentre la resta intentava explicar les mesures de seguretat als mossos que anaven arribant. Després de tres hores aconseguien treure les persones penjades i una hora més tard a la gent encadenada. Mentrestant, gent que donava suport s’anava agrupant als dos extrems del carrer Reina Amàlia assetjat pels mossos i les furgonetes policials. Mentre a la banda de Folch i Torres la gent esmorzava tranquil•lament, els mossos van carregar amb contundència contra el grup de suport, detenint dues persones
a les que van recloure durant una estona dins d’un furgó. Després de ser identificades, van ser alliberades. Els cops de porra també van causar ferides a unes quantes de les persones concentrades.

Al vespre, es va convocar un cercavila reivindicatiu en què van participar entorn d’unes 200 persones. Sortint del
gat del Raval, la manifestació va recórrer el barri enganxant cartells que informaven dels fets, es van fer diverses pintades i es va repartir entre els veïns i veïnes el comunicat redactat (veure extracte en el requadre inferior). Un cop davant de Ruinamàlia, la ràbia col•lectiva va aconseguir obrir-se les portes (el segurata va endur-se un bon ensurt)
i es va poder constatar que l’edifici havia estat destruït per dins. El cercavila va continuar a través del Raval fins arribar al MACBA.

Segons es denuncia des de la pàgina http://okupesbcn. squat.net: “Amb aquest atac, la policia segueix el joc polític que les institucions, en aquest cas, amb una complicitat cega amb els propietaris especuladors. En aquesta línia, el judici realitzat semblava més aviat una farsa, una pantomima final d’un procés ple d’irregularitats. La persona imputada no tenia advocat, i ningú del Centre Social o de l’habitatge de l’11bis va ser tingut en compte en aquest procés legal.”

Un nou solar al Raval
Com acostuma a passar desprès d’un desallotjament, els propietaris de la finca del carrer Reina Amàlia no tenen cap projecte, més enllà d’enderrocar-la i transformar un espai ple de vida en un nou solar en el Raval.

Aquests agents especuladors, amb convivència amb les institucions, han transformat un barri com el Raval, eliminant la vida de barri, la seva diversitat i els pocs espais de trobada socioculturals autònoms, com hem vist al llarg d’aquest any amb la casa okupada feminista Mambo o l’Ateneu Llibertari del Chino.

Aquest desallotjament no suposa només deixar al carrer al grup de persones que habitaven aquest espai, sinó que suposa també la desaparició d’una gran diversitat d’activitats: la Oficina d’Okupació (que oferia consell legal per accedir a un habitatge), un espai d’accés a internet gratuït amb software lliure (http://ram.squat.net), la fusteria popular Carcoma, el taller de costura i la seva tenda gratis de roba i altres meravelles, la biblioteca Kilombo (http://kilombo.squat.net), una sala d’assaig per teatre i ball, el patio flamenco i les kafetes dels divendres per la tarda… i tota la nostra il·lusió de construir mons més enllà de les lleis del mercat i la competició.

Davant la especulació i els seus còmplices, continuarem imaginant resistències.

ruinamalia@squat.net

Masala núm. 38 novembre-desembre’07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: