Els conductors de TMB reclamen més descans

Novembre 12, 2007

12-11-2007. Els conductors d’autobusos han iniciat una campanya per reclamar “dos dies de descans setmanal” per a aquest col·lectiu. Per aquest motiu s’han penjat diverses pancartes a diferents punts de Barcelona que denuncien “la manca de descansos dels conductors d’Autobusos de TMB”. En aquestes pancartes es posa de manifest “la insostenible situació dels descansos dels conductors/es d’autobusos de TMB”, fent menció de manera irònica a la polèmica per la crema de fotografies del Rei. S’afirma que “Els conductors d’autobusos de TMB estem més cremats que el Rei”.

En aquest sentit, mitjançant un comunicat, recorden que “el col·lectiu de conductors de TMB treballa sis dies a la setmana, comença i acaba la seva jornada laboral en dos llocs diferents de la ciutat i tots els conductors i conductores suplents coneixen el seu horari i la línía en què han de conduir el dia següent només amb un dia d’antelació. El col·lectiu de conductors/es realitza només 5 dies de descans al mes”.

També denuncien que “el conductors i conductores d’Autobusos de TMB treballen a l’any: 1690 hores efectives, 83 hores de presència mínimes, 80 hores extres obligatòries, 7 dies de feina en festes oficials, temps partit, etc. Treballem 251 dies a l’any, més les festes oficials, quan la mitjana al sector és de 220 dies a l’any”.

Aquesta situació està provocant “una concil·liciació de vida familiar i laboral molt difícil de dur a terme, un alt nivell de tensió entre els conductors i conductores que ha fet disparar totes les alarmes pel nivell d’agressions que patim com a col·lectiu i l’alt nivell de baixes per qüestions psicològiques (depressió, ansietat, etc.)”.

e-notícies
12-11-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: