VIDEO de la 3era inspecció veïnal a can Ricart i castanyada i més…

Novembre 8, 2007

per suport total
podeu veure el video a

El diumenge 4 vam poder gravar més imatges dins l’antic recinte fabril de can Ricart. Vam entrar pel mateix lloc on el dia abans la seguretat privada ens ho va impedir. Val a dir que erem molta gent i a més teniem pressa per a celebrar una castanyada reivindicativa.
També vam visitar altres monuments del Poblenou totalment abandonats; bé, no totalment, ja que hi viuen tota mena d’animalons i piròmans i senyors amb porra (petita) que prohibeixen fotografiar l’estat d’aquestes fàbriques.

Abans d’entrar a can Ricart vam visitar per fora la fàbrica de Ca l’Alier, datada de finals del XIX; és un altre dels elements de l’arquitectura industrial fonamentals del carrer de Pere IV.
En l’ultim mes ha patit cinc incendis provocats.

Tambè vam visitar la Escocesa, que fins fa no gaire hi era plena d’activitat; artesans, artistes de tota mena, i com no els propis residents que ja han estat foragitats quasi en la seva totalitat.
Aquest recinte, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local pel Pla de Patrimoni Industrial del Poblenou pertany ara a la immobiliaria Renta Corporación.

Si per la entrada principal demanant permís no ens deixen fotografiar res, doncs ho fem per darrera on la vigilancia brilla per la seva absència.
Durant tota aquesta setmana la imminència d’un enderroc del recinte s’ha posat de manifest al entrar maquinària pesada.
S’ha dut a terme l’extracció dels sostres d’uralita d’aquelles naus que envolten el perimetre dels elements protegits i que tambè pertanyen a l’estructura urbana original de can Ricart.

Tal com se sospitava l’enederroc ja ha començat. A primera hora del matíde dimecres la maquinaria ha entrat dins el recinte que hauria de ser protegit, per a enderrocar aquelles naus que l’ajuntament considera prescindibles desvirtuant ara sí, i per sempre, l’harmonia d’un conjunt arquitectònic únic.

És el dia 7 de novembre de 2007, aquesta data ja és històrica; el desmantellament de can Ricart a mans de l’ajuntament de Barcelona, el desmantellament del Poblenou industrial. La destrucció física de la nostra memòria col.lectiva. La memòria del poble.

Les imàtges de la castanyada i de la 3era inspecció han estat preses respectivament els dies 3 i 4; i les de l’enderroc, avui dia 7 de novembre de 2007 a Barcelona en el barri en destrucció màxima del Poblenou.

IndymediaBarcelona
08-11-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: