El pla per construir blocs de pisos al nucli antic de Sarrià topa amb els veïns

Novembre 5, 2007

El projecte, pendent d’aprovació, s’ha modificat dos cops incloent-hi peticions veïnals, però no convenç

ROSA DÍAZ. Barcelona
El pla urbanístic que autoritza la construcció de dos blocs de cinc pisos al terreny situat entre la Via Augusta i els carrers Hort de la Vila i Salvador Mundí, en una de les portes d’accés al nucli antic de Sarrià, està pendent d’aprovació, però ha tornat a topar –per segona vegada– amb l’oposició dels veïns i de la majoria del plenari del districte, a on l’equip de govern és minoria. L’Ajuntament ha presentat l’última modificació d’aquest pla urbanístic, que ha de desenvolupar un privat i que inclou algunes de les reivindicacions dels veïns. Però encara no agrada: els veïns hi volen horts urbans, en l’espai on van els pisos.

+ Els terrenys actualment ocupats per vehicles on s’ha de construir una promoció privada d’habitatge. Foto: JUANMA RAMOS
El districte de Sarrià-Sant Gervasi diu que aquest pla no és, tècnicament, dins l’àmbit del nucli antic de Sarrià, actualment protegit per preservar les edificacions típiques i històriques. Però per als veïns, està situat en una de les entrades d’accés al nucli antic, a tocar de les últimes dues casetes de tipologia antiga que queden al barri, en un indret a través del qual encara s’albira el campanar de l’església de Sant Vicenç de Sarrià. Un indret que desvetlla molt d’interès i sensibilitat entre alguns veïns.

La construcció de blocs de pisos en aquest espai, que ara és un solar on aparquen vehicles, està permesa per la llei, i prevista, de fet, en el pla general metropolità. En els últims anys, el districte de Sarrià-Sant Gervasi ha intentat, en diverses ocasions, desenvolupar el planejament urbanístic en aquest indret, atès que la societat propietària d’una part del terreny (aproximadament la meitat és de la societat La Llave de Oro i l’altra meitat de l’Ajuntament) està interessada a construir-hi habitatge per al mercat privat.

En un planejament anterior, el terreny quedava ocupat gairebé totalment per tres blocs de pisos de planta baixa més cinc plantes, i el projecte preveia enderrocar les dues casetes típiques d’Hort de la Vila. La dura oposició del veïnat, amb ocupació inclosa de les casetes per part dels joves del barri, va frenar aquest primer projecte.

En el nou disseny urbà d’aquest indret, l’Ajuntament aglutina l’edificabilitat permesa als propietaris en dos blocs en comptes de tres, també de cinc plantes. Però els col·loca de manera que no ocupin tota la superfície del terreny. A banda de traspassar l’edificabilitat que li pertoca per posseir una part del terreny a un altre indret del barri, per tapar menys l’entrada al nucli antic, l’Ajuntament obliga la societat immobiliària a cedir les casetes d’Hort de la Vila a l’Ajuntament lliures de càrregues i d’ocupants, amb la intenció de fer-hi un equipament per al barri. Aquesta era una reivindicació dels veïns, però tot i les últimes modificacions, els veïns i els grups d’oposició al districte que formen majoria no hi estan d’acord, perquè volen aquest terreny lliure d’edificis.

El Punt
05-11-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: