Milers de cartells a les marquesines de TMB denuncien la manca de descansos dels seus conductors

Novembre 1, 2007

per CGT Bus de TMB 01 nov 2007 08:14:43
.
Avui dijous 1 de Novembre, les marquesines d’Autobusos de TMB han aparegut plenes de cartells que denuncien la manca de descansos del seus conductors i reclamen dos dies de descans setmanal.
Aquests cartells imiten un cartell de TMB on es parlava de la gran responsabilitat que comporta conduir un autobús per Barcelona però que no explicava com i en quines condicions laborals es realitza aquesta responsabilitat. D’aquesta manera, s’ha afegit al text original de “Professional qualificat de la conducció” la coletilla “que només descansa un dia a la setmana (amb el conseqüent perill per els passatgers), té un alt percentatge de baixes per depressió i ansietat i pateix seriosos problemes amb la conciliació familiar”
Per últim, el cartell fa un recordatori de la carta que se li va entregar ja fa tres setmanes a l’Alcalde de Barcelona: “Sr. Hereu: Els buseros de TMB volem dos dies de descans setmanal”.
Amb aquesta acció, al igual que amb les accions de portar una xapa amb la frase “Jo, vull dos dies de descans setmanal” i els adhesius que feien referència als fills d’aquest col•lectiu, els conductors d’Autobusos de TMB estan reclamant a l’Ajuntament i a l’empresa que s’avinguin a millorar el sistema de descansos actual a Autobusos de TMB.
Volem recordar que el col•lectiu de conductors de TMB realitza només 5 dies de descans al mes. Treballa sis dies a la setmana, comença i acaba la seva jornada laboral en dos llocs diferents de la ciutat i tots els conductors i conductores suplents coneixen el seu horari i la linea en la que han de conduir el dia següent només amb un dia d’antelació.
El conductors i conductores d’Autobusos de TMB treballen a l’any: 1690 hores efectives, 83 hores de presencia mínimes, 80 hores extres obligatòries, 7 dies de feina en festes oficials, temps partit, etc. Treballem 251 dies a l’any, més les festes oficials, quan la mitjana al sector és de 220 dies a l’any.

IndymediaBarcelona
01-11-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: