El jutge interroga càrrecs de BCN per tolerar sorolls

Novembre 1, 2007

• L’ajuntament defensa que en el tancament d’El Cangrejo va actuar correctament

• L’amo de la sala de festes declara que un denunciant va actuar per simple venjança

J. G. ALBALAT
BARCELONA
La històrica sala de festes El Cangrejo, al carrer de Montserrat, va ser precintada per ordre municipal el 14 de juliol del 2006 pels sorolls que provocava. Un any més tard, després de ser insonoritzada, va tornar a obrir les portes. Un jutge de Barcelona està tramitant una querella de la fiscalia contra el propietari i dos càrrecs del districte de Ciutat Vella. Tots tres van declarar ahir com a imputats. Els responsables municipals van insistir que l’Ajuntament de Barcelona va actuar correctament, mentre que el propietari va sostenir que el veí que el va denunciar ho va fer mogut per la venjança.
La fiscalia va presentar el setembre de l’any passat una querella per presumpta contaminació acústica, concretament per un delicte contra el medi ambient, contra Eugenio Julián Bergés, propietari d’El Cangrejo; Jordi Parayre, llavors regidor del districte de Ciutat Vella i actualment tinent d’alcalde de Cornellà, i Joan Carles Talens, cap del departament de llicències i inspecció. L’acusació sosté que els dos representants municipals “van permetre” l’activitat il.legal del local i que només van procedir al seu tancament al tenir constància de l’existència d’una denúncia i l’obertura d’una investigació. Per això, els imputa no haver procedit de manera diligent en el tancament de la sala de festes, malgrat haver acordat, amb anterioritat, el cessament de la seva activitat.

NITS EN BLANC
La querella relata que el propietari del local, que el va adquirir el 2002, hi va instal.lar un potent equip de música. El soroll generat tres nits a la setmana va pertorbar “la vida familiar i la salut física i psíquica” dels veïns que residien a sobre de la sala. Els afectats van presentar el 2005 una denúncia al districte de Ciutat Vella. Els inspectors en van comprovar els sorolls i els tècnics en van proposar la clausura, però aquesta no es va produir fins mesos després.
Els càrrecs municipals, defensats pel despatx de Francesc Jufresa, van afirmar ahir al jutge que la inspecció del local va generar dos expedients: un de cessament de l’activitat i un altre de condicionament. Fonts del districte de Ciutat Vella van afegir que al no complir les mesures imposades, es va dictar el juny del 2006 una ordre de precintament, que no va poder ser executada, i una altra posterior que es va practicar el mes següent. El precintament es va aixecar el juliol passat, a l’ajustar-se el local a la normativa.
El propietari d’El Cangrejo, assistit per Fernando Martínez, va declarar que el veí que el va denunciar va actuar per venjança, ja que era un extreballador del local que va ser acomiadat el 2004 i examant d’un soci seu. Segons la seva versió, l’afectat li ha demanat 72.000 euros per retirar la denúncia, a la qual després s’hi va afegir un altre inquilí.

El Periódico
01-11-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: