Esquerdes pel TAV a Sants / Ningú s’atreveix a posar data al retorn de Rodalies

Octubre 31, 2007

Foment s’afanya a tapar noves esquerdes al tram ja acabat del túnel del TAV a Sants

Segellen a corre-cuita una fissura apareguda fa tres setmanes entre dos edificis contigus al carrer Tinent Flomesta

MARIONA SÒRIA. Barcelona
A diversos veïns del carrer Antoni Capmany del districte de Sants, que viuen a vint metres del túnel del TAV, els han aparegut esquerdes a casa seva. El cas més greu va aparèixer tot just fa tres setmanes. Els propietaris d’un edifici de quatre plantes d’un carrer perpendicular a Antoni Capmany, el de Tinent Flomesta, van detectar una esquerda de dalt a baix de l’edifici. Aquest mateix cap de setmana, i sense informe previ, els tècnics d’Adif es van afanyar a tapar-la. La notícia va córrer pel barri, i ahir, en la reunió setmanal de veïns i tècnics d’Adif, el neguit era ben palès. Més d’una desena de veïns que viuen just al tram en què el túnel ja està finalitzat han detectat desperfectes els últims dies. Adif els va assegurar que arreglaran tots els que es puguin atribuir al TAV.

+ Els dos edificis, situats al carrer Tinent Flomesta, estan ara segellats per una columna de formigó. / Foto: M.S.
Fa tres setmanes, l’Aurora, una de les propietàries de l’edifici del carrer Tinent Flomesta número 50, va veure una petita esquerda en una paret del seu pis. El bloc és un edifici antic, de quatre plantes i dos pisos per replà. «Al principi era com un filet i no li vaig donar importància, però es va anar fent més gran a mesura que passaven els dies.» Ella i la resta de veïns del seu bloc i els del número 48 no van trigar gaire a avisar els tècnics d’Adif que, sense donar-los cap explicació, van segellar la fissura situada just on els dos blocs s’uneixen. Ara, una columna de formigó en delata la cicatriu. «No van revisar ni els fonaments, ni la resta de parets, ni res. No sé si l’edifici està bé», es queixa l’Aurora.

Fonts d’Adif, l’empresa dependent del Ministeri de Foment, responsable de les obres del TAV, asseguren que l’edifici, construït l’any 1935, «ja tenia defectes estructurals detectats prèviament a les obres del TAV» i que, fins i tot, aquesta fissura ja havia estat segellada alguna vegada, fa anys. Això és el que li van tornar a dir a l’Aurora ahir al vespre, en la reunió setmanal que mantenen els tècnics d’Adif i els veïns de la zona, quan hi van anar juntament amb diversos veïns que van explicar als tècnics que ells també tenen esquerdes a casa. «El que més m’estranya de tot plegat», deia l’Aurora, «és que em diguin que l’edifici ja tenia un defecte però que en canvi hagin corregut tant per posar-hi el ciment». Assegura que ningú d’Adif li ha explicat res sobre l’estat de la finca, ni abans ni després de les obres. Segons el que van dir fonts d’Adif a aquest diari, si hi ha hagut un moviment de terres a la zona tot i no haver-hi ja obres de construcció del túnel, que no descartaven, «ha estat dins dels paràmetres normals». Fa sis mesos, l’empresa va revisar l’edifici, però l’Aurora explica que a ells, ningú els ha entregat mai cap informe. «Diuen que se’n fan responsables, i així fan callar la gent», diu assenyalant cap a la reunió de veïns.

Aquesta gent són aproximadament una desena de veïns del carrer Antoni Capmany. A alguns les esquerdes els han fet saltar algunes rajoles. A d’altres, com al bar Celta, se’ls ha esquerdat part de la façana. Ahir, la Carmen, que regenta el bar, ensenyava també alguna petita fissura apareguda aquests dies a la paret que separa el menjador de la cambra de bany. Ahir, el tècnic d’Adif va insistir a dir-los que per qualsevol desperfecte que detectin aquests dies, que «truquin immediatament». Tanta insistència va posar nerviós més d’un, que no es va creure gaire les paraules tranquil·litzadores del tècnic.

El Punt
31-10-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: