L’Ajuntament inicia les obres d’un parquing a Poble Sec sense llicència

Octubre 30, 2007

Escrit per Oriol
dimarts, 30 octubre 2007
> L’Ajuntament inicià les obres del pàrquing de la Plaça Navas sense tenir les llicències.
> L’informe encarregat per comprovar si eren certs els comentaris dels veïns respecte la presència d’un refugi de la Guerra Civil, no havia tingut en compte el canvi de nom de la plaça.
> Les obres porten tres mesos aturades.

A principis d’any, l’Ajuntament de Barcelona va engegar el projecte de construir, a la plaça de Las Navas del Poble-sec, un aparcament subterrani de quatre plantes a través de l’empresa concessionària Urazca. Aquestes obres, però, ja fa més de tres mesos que estan aturades, perquè, fins a començaments d’octubre, no van obtenir la llicència necessària per dur a terme les excavacions. A més, els veïns van alertar els tècnics municipals de la presència d’un refugi antiaeri de la Guerra Civil a sota d’aquesta plaça, cosa que va fer que el servei arqueològic del Museu d’Història de la Ciutat rebés l’encàrrec d’estudiar la zona per tal de valorar-ne la instal·lació.

L’empresa especialitzada en recerca arqueològica que Urazca va contractar per fer el control del possible refugi, Àtic, no va trobar cap document contemporani a la Guerra que demostrés l’existència d’aquesta instal·lació. L’empresa en qüestió no va tenir en compte el canvi de nom de la plaça, ja que en aquella època es deia Vidal Germinal, i en un document de l’any 1938 de l’Arxiu Municipal, apareix registrat el refugi.
Alguns veïns han localitzat l’entrada al refugi en un punt de la plaça, però el mateix informe que nega que aquesta instal·lació estigui documentada, descarta que es tracti d’un accés. Segons aquest estudi, el forat forma part del clavegueram de la plaça.

BarriSants.org
30-10-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: