68 veïns del Poblenou fa més de 4 mesos que tenen esquerdes

Octubre 28, 2007

• Un corriment de terres causat per unes obres a la zona n’és el causant

• Els comerciants es queixen dels perjudicis que han patit els seus negocis

JORDI SUBIRANA
BARCELONA
Una setantena de veïns i comerciants, 68 en concret, dels carrers del Doctor Trueta i de Roc Boronat, al Poblenou, fa més de quatre mesos que tenen esquerdes als seus pisos i establiments. Els desperfectes van ser provocats, durant la primera quinzena de juny, per un corriment de terres causat per unes obres que s’executen a la zona. I no les repararan abans d’un mes, ja que s’espera tenir els informes definitius que dictaminin que el subsòl s’ha estabilitzat totalment.
A l’espera de poder algun dia posar definitivament fi al problema, el cert és que la zona, almenys al primer cop d’ull, està gairebé igual que abans de l’estiu. Als pisos plens d’esquerdes –sembla que no revesteixen perill, tot i que alguna té més de 15 metres–, s’hi ha d’afegir que el carrer del Doctor Trueta, entre Roc Boronat i Ciutat de Granada, segueix tallat oficialment malgrat que algú ha tret una part de les tanques per passar-hi. Els comerciants es queixen del perjudici que ha suposat per als seus negocis. Per exemple, Miguel Pérez, propietari d’un bar restaurant, assegura que ha perdut molts clients per culpa de les dificultats que tenen per arribar al seu local i poder aparcar.

COMPROMÍS DE LA PROMOTORA
El regidor del districte de Sant Martí, Francesc Narváez, no va poder concretar quan pot quedar totalment solucionat el problema. Les esquerdes, va precisar, no es podran reparar fins que es tinguin les conclusions dels informes i els sondejos que han de garantir que no hi ha nous moviments de terres. Quan això s’hagi comprovat, s’analitzaran els danys i es repararan tots els que siguin atribuïbles a aquestes obres. En termes semblants es va expressar la promotora Riofisa, que es va comprometre a reparar els danys.
Alguns afectats, com per exemple Julio Ortiz, president d’un bloc de pisos amb esquerdes, es queixen que durant l’estiu a penes s’ha avançat per resoldre la situació. Sota el seu punt de vista, va afegir Ortiz, es fan poques reunions de la comissió –de la qual formen part representants dels veïns, l’ajuntament i la constructora– i s’ha dut a terme una prospecció a l’interior de les finques per veure l’estat del subsòl. També critiquen que els testimonis col.locats per veure si les esquerdes es fan més grans, s’obren, i que hi ha moviments de terres. Ortiz va assegurar que els veïns estan inquiets i cansats perquè després de tant temps no hi ha cap solució. “Les millores no s’acceleren i a penes rebem informació”, va assenyalar.
El regidor va assegurar que el consistori té exactament la mateixa informació que els arquitectes dels veïns i que es treballa per resoldre la situació. Francesc Narváez va explicar que el govern local ha obert expedient a l’empresa promotora i que se l’ha obligat a canviar el mètode constructiu.
El corriment de terres es va produir per la filtració d’aigua i terra per una mala execució en els murs de contenció. Per evitar que sorgeixin més problemes, tota la zona s’ha omplert de sorra i l’excavació s’anirà efectuant per trams, alhora que es reforçaran els murs.

PENDENTS D’ESTUDI
Segons Narváez, les prospeccions i mesuraments que s’han portat a terme assenyalen que el sòl s’està estabilitzant. Una opinió similar a la que tenen a l’associació de veïns del Poblenou. Jaume Bádenas, que és un assessor tècnic de l’associació, va concretar que, si bé és cert que el sòl s’està estabilitzant, en un parell d’edificis es registren encara alguns moviments i s’ha d’estudiar què els produeix.
La companyia promotora, que va assegurar que es convoquen reunions periòdiques entre totes les parts implicades, s’ha compromès a portar a terme més prospeccions a l’interior de l’illa de cases afectada i també al carrer. També s’espera conèixer les conclusions d’un informe que ha de determinar el nivell d’estabilitat de la zona.

El Periódico
28-10-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: