Els veïns rebutgen el pla per a la caserna de la Verneda

Octubre 24, 2007

• Demanen que es pari el projecte, que s’aprovarà divendres definitivament

• S’oposen que incorpori la seu d’estrangeria per no massificar la zona

ROSA MARI SANZ
BARCELONA
Els veïns de Sant Martí demanen que es paralitzi l’aprovació definitiva del pla urbanístic que concreta l’ús del solar on era la caserna de la Verneda, prevista per a aquest divendres, i s’obri un període de dos mesos de converses amb l’Administració amb la finalitat d’arribar a un acord tant sobre els equipaments que es construiran com sobre els usos del recinte policial.
Després de mesos de negociacions i quatre anys de reivindicació veïnal, l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de l’Interior van firmar el 12 d’abril passat el conveni de cessió a la ciutat d’uns 1.600 metres quadrats de la caserna (que n’ocuparà més de 9.000), ubicat entre la rambla de Guipúscoa i els carrers del Treball, del Concili de Trento i de Selva de Mar. El 12 de setembre passat, finalitzat un període d’al.legacions que els veïns denuncien que no els va ser comunicat, va ser aprovat el pla urbanístic en la comissió de govern del consistori. Divendres el procés farà el seu últim pas a l’aconseguir llum verda de l’ajuntament i de la Generalitat a la Subcomissió d’Urbanisme del municipi.
“L’ajuntament ha actuat de mala fe al no haver-nos comunicat com a part afectada el període d’al.legacions”, va denunciar ahir el president dels veïns de Sant Martí, Manuel Martínez. I entre aquestes al.legacions, enumeren el seu rebuig al tancament del recinte policial amb tanques, la no inclusió d’un pàrquing públic per als veïns, com van reivindicar, i la ubicació de l’espai destinat per a equipaments (entre Treball i Concili de Trento), ja que consideren que no quedaran integrats amb el centre cívic, ubicat al carrer de la Selva de Mar.
Pel que fa al recinte policial, rebutgen el nou ús de la comissaria que el Govern rehabilitarà, on es preveu centralitzar brigades ara disperses, com documentació i estrangeria, ja que temen que el barri es massifiqui i s’envaeixin els espais públics amb cues.

El Periódico
24-10-07

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: