El Tibidabo aprova destinar quatre milions d’euros a la nova muntanya russa el 2008

Octubre 17, 2007

El pla tira endavant amb els vots favorables del PSC i ICV-EUiA, l’abstenció d’ERC i els vots contraris de CiU i el PP

ROSA DÍAZ. Barcelona
El projecte per instal·lar una nova muntanya russa al parc d’atraccions del Tibidabo ha fet un pas més. El consell d’administració de l’empresa pública que gestiona el parc, PATSA (Parc d’Atraccions del Tibidabo SA), i que presideix la regidora Sara Jaurrieta, ha aprovat el pressupost de l’exercici del 2008, que inclou les partides de 2,5 milions d’euros per adquirir i construir una nova muntanya russa, i d’1,5 milions d’euros més per a les tasques d’instal·lació. El projecte ha tirat endavant gràcies als vots favorables del PSC i d’ICV, que fa uns mesos va qüestionar el pla de la muntanya russa, i l’abstenció d’ERC, que al maig va arribar a proposar traslladar les atraccions de vertigen al Fòrum. Els representants de CiU i el PP van votar en contra del pressupost.

+ La muntanya russa ha quedat obsoleta, segons l’opinió de l’empresa que gestiona el parc del Tibidabo. Foto: GABRIEL MASSANA
La presidenta del Parc d’Atraccions del Tibidabo, la regidora Sara Jaurrieta, adverteix que ja existeix un marc en el qual desenvolupar el projecte de la muntanya russa: el pla director del Tibidabo, aprovat a principi d’any i que, a part d’establir unes zones de reserva forestal, delimita també uns altres espais dins del recinte, en els quals es poden instal·lar més atraccions. I una serà, durant el 2008, la nova muntanya russa.

«Cal actualitzar la muntanya russa que hi ha, que és dels anys seixanta, ha quedat obsoleta i ja li toca jubilar-se», explica Jaurrieta. «La nova instal·lació –hi afegeix– és per a adolescents, i estarà envoltada d’arbres.» Jaurrieta explica que ara hi ha 190 alzines a l’indret on està prevista la col·locació de l’atracció i que, si bé se n’hauran de treure unes 50, després en plantaran més, i al final n’hi haurà unes 300. «Les més grosses –comenta– no es talaran sinó que es replantaran.» I hi insisteix: «Aquesta atracció no necessitarà una temàtica artificial, ja la tindrà perquè estarà envoltada d’arbres.» La presidenta del parc també ha anunciat que «un biòleg extern assessorarà i supervisarà el projecte perquè sigui respectuós amb l’entorn.»

Paral·lelament al projecte de la muntanya russa, durant el 2008 es començarà a desenvolupar el pla de mobilitat als accessos del parc. Una part de la carretera de Vallvidrera al Tibidabo passarà a ser exclusivament d’ús per als vianants –vegeu gràfic adjunt–. Un altre tram serà d’ús exclusiu per a autobusos, vianants i bicicletes, mentre que el tram de carretera que ve de Vallvidrera s’arranjarà i s’hi prohibirà l’estacionament de vehicles, que ara és permès als vorals.

El pressupost del parc d’atraccions del Tibidabo pel 2008 es va aprovar amb els vots favorables del PSC i ICV-EUiA. ERC, que durant la campanya electoral va arribar a proposar un nou concepte de parc sense les instal·lacions de vertigen, que preferia traslladar al Fòrum, es va abstenir en la votació. Durant la campanya electoral, aquest grup polític, que al març va votar a favor del pla director del Tibidabo, es va declarar obertament contrari a emplaçar una muntanya russa al parc. En plena campanya de les municipals, Portabella va declarar: «Quan vam votar a favor del pla, ja vam dir que no estaríem d’acord amb la muntanya russa ni amb la pèrdua de massa forestal. Una cosa són les bases del pla, que és el que vam aprovar, i una altra, els projectes concrets». Ahir, el líder republicà no va atendre la petició d’aquest diari d’explicar el seu vot.

ICV-EUiA també va posar alguna objecció al pla director del Tibidabo, però finalment va donar suport al projecte en la votació que va tenir lloc a l’Ajuntament central.

Els grups de CiU i el PP van votar en contra del pressupost del parc pel 2008 precisament perquè inclou una partida per a la muntanya russa. Joan Puigdollers (CiU) recorda que el seu grup ja fa mesos que defensa un altre model de parc «més dedicat a les famílies, que tingui en compte la seva ubicació en la muntanya més carismàtica de Barcelona, i dins del parc de Collserola». Puigdollers ha assegurat que el seu grup farà «tota la pressió política que calgui per evitar aquesta bestiesa». Àngels Esteller (PP) ha recordat, per la seva banda, que «la muntanya russa alterarà l’ skyline de Collserola» i ha insistit: «Sempre hem estat en contra de la muntanya russa perquè implica talar moltes alzines.»

El Punt
17-10-07

Anuncis

5 Respostes to “El Tibidabo aprova destinar quatre milions d’euros a la nova muntanya russa el 2008”

 1. Albert Says:

  Àngels Esteller tu l’unic k vols es tocar els kollons si volem una muntaña rusa pues la tindrem k em fa molta ilusio!!!!!

 2. Ignasi Says:

  Doncs jo em posaria mes content si fesin la nova muntanya russa i es k el tibidabo tindra una atracció de les bones!

 3. Òscar Says:

  Això és altra desgavell més d’aquest mesquí i insensible ajuntament. Emparats sota la legitimitat d’un sector de votants sectaris, sense una mica de crítica interna, s’embarquen en altra barbaritat municipal. No em posaré a discutir la necessitat o no de la renovació-ampliació del parc d’atraccions, però resulta que amb una nova justificació es van a carregar una mica més del parc de Collserola, el qual ells mateixos es resisteixen a declarar-lo parc natural. Sí, és veritat que existeix el pla director (m’agradaria veure els informes manipulats d’impacte ambiental i acústic) i tenen excusa legal per a fer-lo, però el cas és que entre legalitat i plans directors trets de sota la màniga (sort que ens empara el pla Natura 2000) a poc a poc ens quedem amb un parc convalescent per l’estupidesa capitalista i el més important, amb la pèrdua de la noció del seu intrínsec valor patrimonial.

 4. nicolau Says:

  Jo crec que el parc ès tindria que traslladar al forum tan com diuen Esquerra Republicana, ès mes a prop de Barcelona i tothom el veuria sense saber a on ès, a mes moltes atraccions son molt antigues i posiblement perilloses, es tindra que fer una reforma inportant i posa-rse el dia ja que Barcelona porta molt temps sense fer alguna instalaciò important , i seria la manera de ser “noticia”.

 5. max Says:

  visca a la nova muntanya russa viscaaaaa


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: