EL COR ROBAT. Francesc Comulada. President de l’AV Mont d’Orsà-Vallvidrera

Juliol 1, 2007

CATHERINA AZÓN

Nascut al barri de Gràcia, viu a Vallvidrera des de l’any 2000. Té 43 anys i des d’en fa dos que ocupa càrrecs de responsabilitat a l’associació de veïns i veïnes. És funcionari municipal: bomber.

– Què pensa un veí de professió bomber del servei contra incendis de Collserola, on s’ubica la seva barriada?
Tenim un parc contra incendis que només obre a l’estiu. Abans estava en funcionament tot l’any. Des de l’AV venim reclamant que obri els 365 dies.

A l’hivern, on radica el parc de bombers més proper?
A la Vall d ’Hebron. Es triga molt a arribar.

Per a molts, Vallvidrera és sinònim de paradís terrenal i de no tenir problemes?
Sí, i que tots els seus habitants són rics. N’hi ha, però som un antic municipi amb totes les diferències i desigualtats.

Què és Valvidrera?
Un conjunt de nuclis urbans situats en zona forestal: les Planes, el Rectoret, Mas Gimbau, Mas Sauró, Can Castellví i el cim del Tibidabo. Cap a un total de 3.000 veïns i veïnes.

Aquestes dimensions permeten relacionar-se amb facilitat amb el veïnat?
Sí, però cada cop menys. Vallvidrera no és aliena als temps que vivim. A les fotos antigues era normal veure el veïnat assegut als carrers, parlant. El cotxe ha imposat les seves lleis.

Els carrers són un lloc per al passeig?
Els carrers en mal estat no són transitables per a tots els veïns i els serveis no són suficients. L’Ajuntament no ha invertit res a Vallvidrera aquests últims anys. A més, els forts pendents reclamen de fa anys la col•locació d’algunes escales mecàniques.

Assenyala un dèficit important.
El clavegueram és obligatori a Barcelona, per a tots els seus edificis. Al nostre barri hi ha edificis de 4 o 5 plantes que estan construïts sense clavegueram. Tots paguem els impostos però no tots tenim el mateix servei.

Com són les vostre relacions amb el districte?
El districte queda lluny i moltes vegades la realitat quotidiana de la muntanya no es percep des de Sarrià. Cal que la pròxima legislatura l’Ajuntament s’acosti als veïns.

I l’AV?
Som uns 200 veïns i veïnes. Fem una assemblea anual, organitzem la Festa Major, sobretot el dia de la paella, col•laborem activament amb el servei de protecció d’incendis i controlem, en el bon sentit de la paraula, el centre cívic Vallvidrera.

T’oblides del record anual al veí Vázquez Montalbán.
Fem un homenatge a les seves obres i a la seva afició culinària. Era un bon veí. També existeix entre nosaltres La Cobleta de la Serra, un grup molt actiu de música folk.

Què tal la regidora Caty Carreras?
Em sembla que ja no continuarà.

Si vols afegir alguna cosa…
Sí, estem indignats per una nova discriminació. Els caps de setmana no tenim transport públic tota la nit com la resta de Barcelona. A partir de les 2 ens imposen el cotxe privat… o el taxi, si et vol portar.

Carrer 102 maig-juliol de 2007

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: