500 personas en la mani contra la especulación en el barrio de la Barceloneta

Març 9, 2007

per plataforma d’afectats en defensa de la barceloneta
Email: pdefensabarceloneta (nospam) yahoo.es

Unos 500 vecinos se manifiestan hoy contra el plan urbanístico para la Barceloneta.
Aquest és el comunicat que s’ha llegit al final de la mani.

“No pot ser que els pobres visquem al costat del mar”:
Barcelona Batega, Barcelona ens expulsa.

Som veïns i veïnes de la Barceloneta, l’últim barri de Barcelona on la gent es coneix. Un barri obrer, mariner i lluitador. Un barri on sempre s’ha fet molta vida al carrer. El carrer ja ens l’estan robant, i ara també volen els nostres quarts de casa!

Estem avui aquí perquè no podíem deixar de fer-ho, perquè ja no sabem com ho hem de dir, que no volem aquest pla urbanístic.

Davant la desinformació oferida per l’Ajuntament, ens hem estudiat el pla del dret i del revés, ens hem assessorat amb professionals de l’urbanisme, hem après de l’experiència d’altres lluites veïnals, hem intentat treballar conjuntament amb les diferents entitats del barri; ens hem trobat en paradates informatives, en una xerrada sobre el pla amb experts, en dues assemblees de barri amb l’església plena, en manifestacions diàries… Com ho hem de dir?

Hem fet tot això perquè a Barcelona s’ha demostrat que no podem refiar-nos dels mecanismes de participació que ofereix l’Ajuntament: presentem al•legacions preparades a consciència i les poden despatxar amb quatre fórmules burocràtiques, ens reunim amb el carles martí i ens diu que no hem entès el pla.

Ens tracten d’analfabets o d’alarmistes, quan el regidor martí sap perfectament que el pla dels ascensors és una bomba de rellotgeria per a la Barceloneta: suprimirà més de mil habitatges per fer lloc a forats d’ascensor i expulsarà tots els que hi viuen fora del barri contra la seva voluntat; destruirà el teixit social i afectiu i el patrimoni arquitectònic; obrirà les portes a la brutalitat de constructores i immobiliàries que no pensen més que en fer negoci amb les nostres vides; per deixar, finalment, un barri irreconeixible per a turistes i gent de pasta. Llavors, de l’Òstia, no en quedarà ni un.

Com ho hem de permetre?! Perquè si no em treuen el pis a mi, li trauran a la meva amiga de tota la vida que viu al carrer del costat, i potser jo hauré d’acabar marxant perquè no podré pagar les obres. Però la qüestió és que no estem soles, el pla és un problema del barri i exigeix una resposta col•lectiva.

Per això exigim una moratòria immediata del pla i un procés real de participació dels veïns, i no pararem fins que s’aturi.

No n’hi ha per menys, la Barceloneta s’ho val.
La Barceloneta es queda. La Barceloneta es rebel•la
…i això només és el principi.

Plataforma de Veïns en Defensa de la Barceloneta i AAVV de l’Òstia”

No volem un pla fet pels especuladors i no pels veïns

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: