La situació actual d’Alchemika

febrer 28, 2007

El passat mes de maig l’Ajuntament de Barcelona, tal com hem informat en butlletins anteriors, va comprar el solar de l’antiga fàbrica de plàstics d’Alchemika per 10.600.000 euros. Aquest fet el vam considerar prou important, tant per la despesa feta com per la possibilitat que això signifiqués un canvi substancial en la política municipal portada a terme per l’Ajuntament fins ara.

En aquest sentit, l’Associació va organitzar una xocolatada en el si de la Festa Major, el dia 3 de novembre, que va ser un veritable èxit. Aprofitant el començament de la festa i juntament amb la Federació d’Entitats i el Districte que van fer el concert jove al mateix lloc (Trinxant/Freser), vam poder organitzar un acte prou important com per congregar un gran número de veïns i veïnes, i també vam comptar amb la presència de l’alcalde, el Sr. Jordi Hereu.

D’ençà que l’ajuntament va comprar el solar, l’Associació va començar a demanar un informe de volumetria que ens permetés veure la distribució i capacitat dels diferents equipaments, residència / centre de dia, biblioteca, escola bressol i el que el Districte denomina com a centre de barri.

És en aquest moment que l’Associació va entrar en contacte amb un grup de veïns i veïnes de la zona molt sensibilitzats amb aquest afer, que s’han constituït en comissió de treball disposats a fer un seguiment acurat de tot el projecte, així com de sensibilitzar les administracions implicades en l’execució i l’agilització del projecte, Ajuntament i Generalitat perquè puguem disposar d’aquests equipaments al més aviat possible. Aquesta comissió, amb el suport de l’Associació de Veïns, es va posar a treballar i va enviar una carta al regidor per demanar les primeres informacions.

Sembla que el Districte no veu gaire bé (o no ho volen veure) la creació d’aquesta comissió, encara que els arguments donats aquesta associació no els comparteix. El regidor pensa que si ja tenim la comissió del pla d’equipaments, per quina raó s’ha de crear una comissió per a aquest equipament. El primer argument en contra del seu criteri es basaria a fomentar la participació ciutadana. No repeteixen una vegada i una altra, sense cansar-se, que volen fomentar aquesta participació? Difícilment podrà creure això la gent si, quan un grup de veïns s’ofereix per col•laborar en qualsevol tema, se li tanquen les portes. En segon lloc, aquest no és un equipament qualsevol, és una illa d’equipaments, que necessita per força la col•laboració dels veïns, perquè les coses es facin com ells demanem, ja que seran ells els que faran ús dels equipaments en el futur, per tant s’han de valorar les opinions de tothom, principalment les seves. També seria bo recordar que tenim exemples, i no pocs, en què s’han creat comissions específiques, que han funcionat prou bé i que de cap manera han interferit en la tasca de la comissió del Pla d’equipaments del barri. Un bon exemple el tenim en la comissió de Glòries.

D’altra banda, no entenem aquestes pors del Districte. Aquesta és una comissió específica, per veure, impulsar, opinar i tractar sobre aquests equipaments, en cap cas podrà suplantar la comissió del pla d’equipaments del barri, amb reglament de funcionament propi, i creada a instàncies del mateix plenari del Districte.

El Butlletí de l’Associació de Veïns i Veïns del Clot-Camp de l’Arpa núm. 214 gener-febrer 2007

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: