L’Ajuntament promociona salts de trampolí en ple hivern

febrer 26, 2007

Anunci a l'Estadi Llus Companys

Anunci a l’Estadi Lluís Companys

El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha denunciat “el cinisme que demostra el Govern municipal que encapçala Jordi Hereu en promoure l’ús de la muntanya de Montjuïc amb cartells amb fotografies de salts de trampolí quan a l’hivern és impossible la pràctica d’aquest esport a la ciutat perquè no hi ha piscina coberta”. La regidora d’Esports de CiU, Maite Fandos, ha exigit a l’Ajuntament “solucions per fer possible la pràctica d’aquesta modalitat durant tot l’any i ha sol·licitat formalment, per mitjà d’un prec, que es permeti saltar als esportistes a la piscina de salts de Montjuïc des del pròxim 1 de maig, sense esperar a l’inici de la temporada d’estiu de les piscines descobertes de la ciutat”.

Maite Fandos ha assenyalat que “és d’un gran cinisme que l’Ajuntament faci propaganda de la muntanya de Montjuïc amb imatges de salts de trampolí quan aquesta ciutat està expulsant de Barcelona els esportistes que practiquen aquesta modalitat esportiva”. La regidora nacionalista troba “inadmissible que, després d’organitzar uns Jocs Olímpics i uns Mundials de Natació, Barcelona  no disposi de cap piscina coberta per acollir aquesta disciplina esportiva, però és impresentable que, a sobre, el Govern decideixi fer publicitat de la ciutat amb els salts de trampolí amb el lema ‘Un salt per sobre la ciutat'”. Fandos explica que “certament, sí que hi ha un ‘salt per sobre la ciutat’, és el salt que donen tots els esportistes que practiquen aquest esport cap a d’altres ciutats buscant piscines on poder-lo practicar”.

Maite Fandos ha reiterat la seva petició de ja fa un any “perquè es trobi una solució urgent per assegurar la continuïtat de la pràctica del salt de trampolí durant tot l’any a la ciutat de Barcelona”. Fandos ha recordat “que la crisi actual es va iniciar amb el tancament, el 15 de maig de 2002, de les Piscines Folch i Torres, que va deixar la ciutat de Barcelona sense equipament públic municipal on fos possible practicar el salt de trampolí durant tot l’any. Aquest fet va portar els esportistes a haver d’utilitzar provisionalment una piscina que el passat 31 de gener de 2006 va haver de tancar per fer remodelacions”.

A parer de la regidora de CiU, “el problema principal radica que no s’ha dut a terme la construcció d’una torre de salts i la cobertura de la piscina exterior de les piscines “Bernat Picornell”, tal com s’havia acordat en la comissió de Cultura, Benestar i Esports del 16 de juliol de 2002, i que assenyalava com a data límit per entrar en funcionament l’1 de gener del 2006″.

CiU critica que “ja ha passat la tardor, i aviat s’acabarà l’hivern, i encara no s’ha resolt el problema a Barcelona, i això col·loca els practicants d’aquest esport en una situació molt difícil, ja que es veuen obligats a practicar fora de Catalunya, a d’altres ciutats on sí que tenen piscines cobertes amb torre de salts”. La regidora nacionalista destaca que aquesta trasllat forçat, inicialment temporal, “fa que molts esportistes acabin marxant de Catalunya definitivament per poder practicar el seu esport. “Per tots aquest motius, CiU demana ara com a recurs extrem i urgent que s’obrin abans les piscines de salts d’estiu (a partir de l’1 de maig) sense esperar a la temporada d’estiu, i que així aquests nois i noies es puguin anar entrenant”, ha conclòs Fandos.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: