La guarderia d’en Carabassa obrirà amb un trimestre de retard

Novembre 30, 2006

JORDI SUBIRANA
BARCELONA

La guarderia municipal que s’ha de posar en marxa al número 8 del carrer d’en Carabassa, al barri Gòtic, obrirà amb tres mesos de retard. L’estrena de l’equipament estava previst per al gener del 2007, però un retard en les obres demorarà l’obertura fins a l’abril.
Aquest retard obligarà a recol.locar com a mínim 40 nens inscrits en aquesta escola en un altre centre del districte, va informar ahir l’emissora Ona Catalana. L’escola es troba al mateix edifici en el qual l’ajuntament va aprovar fa cinc anys construir un bloc de pisos malgrat que era una finca catalogada. Una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul.lar aquella decisió. La sentència va arribar fa unes quantes setmanes, encara que l’ajuntament, per la pressió veïnal, va desestimar el projecte abans.
Fonts municipals van explicar ahir que en els últims dies s’han enviat cartes a les 60 famílies afectades per informar-les. Segons l’ajuntament, 40 famílies ja han acceptat anar a un altre centre i quan obri l’escola d’en Carabassa s’hi traslladaran. Educació va dir que als inscrits se’ls guardarà la plaça.

EXCAVACIONS
Segons fonts d’Educació, les obres de la guarderia no van començar fins a l’agost. Des del febrer fins a l’agost del 2006, es va fer una prospecció arqueològica i Patrimoni de la Generalitat no va permetre començar a treballar fins al 17 d’agost. En canvi, Ferran Puig, cap d’arqueologia del Museu d’Història de la Ciutat, va explicar que les excavacions van durar del 10 de maig al 30 de juny, i va assegurar que estaven programades dins de les fases de les obres. En la prospecció es van trobar restes romanes i medievals, però es van tornar a tapar.

Anuncis

Una resposta to “La guarderia d’en Carabassa obrirà amb un trimestre de retard”

 1. joliu Says:

  Dieu que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul.lar aquella decisió, referint-vos a les vivendes.
  Però heu d’aclarir que tampoc es permet, en base a aquesta sentència, l’enderroc de l’edifici catalogat i molt menys l’edificació de l’escola bressol de PB+2 que s’hi està edificant en aquests moments.
  Consulteu projecte a http://www.publicacions.bcn.es/b_barris/arxiu/06_febrer/Ciutat_Vella.pdf
  L’Ajuntament ha executat l’enderroc d’un edifici catalogat, la qual cosa és gravíssima.
  L’Ajuntament està executant una obra amb una volumetria superior a l’edifici catalogat, la qual cosa és encara més greu.
  L’Ajuntament publicita la obra dient que “En el projecte s’ha tingut especial cura i atenció per tal de conservar el patrimoni de la ciutat” la qual cosa ja és prendre el pèl.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: