No estic d’acord a renunciar a la unitat del barri del Clot i Camp de l’Arpa:

Octubre 30, 2006

A la dècada dels setanta, ens vàrem trobar un barri del tot desintegrat, totalment partit i dividit per vies ràpides de gran trànsit, per la llarga franja de les runes dels antics tallers estació i escola de RENFE. Sense escoles públiques ni instituts ni serveis; sense res amb un mínim cohesionador, fora del caliu latent de la vida associativa tancat, per obligació, de portes endins de les entitats, i d’una associació de veïns incipient. Un Barri, en definitiva, completament postrat al servei de la Gran Barcelona del Porcioles.

Molts veïns i la pràctica totalitat del moviment associatiu, de punta a punta del barri del Clot i Camp de l’Arpa, vàrem començar a lluitar per aconseguir la identitat perduda d’un barri obrer que n ’havia tingut, i molta, i sovint amb la complicitat del mateix Districte de Sant Martí. Així, a poc a poc el vàrem anar vertebrant, tant urbanísticament com socialment. Aquesta voluntat ha anat forjant el sentit d’unió perdut i la voluntat ferma de les entitats a federar-se per anar cada cop més lluny.

Urbanísticament a dia d’avui el barri té el Carrer Rogent com un autèntic eix que l’uneix de mar a muntanya, per on passen riuades de gent. Vàrem aconseguir tirar a terra els ponts de la Meridiana i treure aquells laberints de passos de vianants. Avui aquesta via gairebé ja no és una frontera urbanística. Quant a equipaments també hem aconseguit tot el que hem sigut capaços. Hi ha entitats on els socis grans que varen lluitar per l’escola Farigola avui fan activitats juntament amb els que hi han estat alumnes.

Ara volen partir el barri en dues parts: l’una es dirà Camp de l’Arpa i l’altre Clot i la divisió passarà per la Meridiana i el carrer d’Aragó. Allò que el “desarrollismo” del Porcioles no va aconseguir, allò que les barreres de formigó, ferros i laberints no varen aconseguir, allò que les polítiques de la incultura, la del cotxe i la televisió no varen aconseguir. Ara és per on l’Ajuntament democràtic vol posar la seva frontera de barris. DONCS NO!

Diuen que les noves fronteres són per millorar la participació i acostar l’Ajuntament a la gent. No és veritat. És mentida. L’únic poder real seguirà residint en la figura del regidor de Districte. Dividir més els barris, fer-ne de nous innecessàriament, és posar més delegats territorials, més delegats de serveis, més funcionaris, en definitiva, entre la ciutadania i l’administració. Si realment volen acostar el poder municipal als barris, que divideixin aquest dinosaure de districte que és Sant Martí. Per tot, NO al nou Pla de la Barcelona dels Barris. Aquest sentit de rebuig i d’unitat del nostre barri del Clot i Camp de l’Arpa l’hem de fer notar i aprofitar la situació per enfortir-lo més i més. Que en totes les activitats, a la Festa Major (com en aquella primera d’on va començar gairebé tot),als mercats, a les publicacions…hi hagi l’esperit de lluita contra la divisió del barri.

Ot Lluch

El Butlletí de l’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa núm. 212

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: