Camp Nou, nou pla

febrer 28, 2006

Redacció
Amagada en una pàgina d’esports d’El Periódico de Catalunya, una notícia informava de l’acord entre Joan Clos i Joan Laporta per impulsar un nou pla urbanístic als terrenys del Camp Nou i rodalies. La informació no apareixia en les pàgines referides a Barcelona, com en d’altres ocasions. Dóna la impressió que es van descuidar, que va ser una filtració d’un directiu que, per fer-se l’important, va “cantar ” al periodista la nova situació.

L’article es titulava “Pla a la vista ” i informava que la negociació ha suposat celebrar diverses reunions, en alguna ocasió amb la presència de Clos i Laporta, l’última abans de Nadal passat. Escriu David Torras a El Periódico que “s’han pactat les bases del pla general, que inclourà l’enderrocament del mini-estadi i la requalificació d’una part dels terrenys per construir habitatges, un número important dels quals de protecció oficial ”. No dóna xifres. Però concreta que seran de 12.000 a 15.000 les places del nou pavelló esportiu a construir. De la lectura del text es pot esbrinar que l’Ajuntament està pressionat perquè en el canvi de cromos s’inclogui la utilització de les instal•lacions esportives de Montjuïc. L’estadi quedarà lliure en traslladar-se l’Espanyol al seu nou estadi i la resta d’instal•lacions estan infrautilitzades.

La informació va agafar per sorpresa els veïns, i és normal. Però també va sorprendre la regidora i alts càrrecs del districte que, en privat, manifestaven el seu malestar. No en sabien res.

La informació afegeix que no hi haurà instal•lacions lúdiques, ni cinemes: com a màxim, un hotel. Com no! L’article acaba dient: “La requalificació dels terrenys reportarà grans beneficis econòmics al club ”, i recorda que “el Real Madrid ingressarà 480 milions d’euros (80.000 milions de pessetes) per la venda de la seva antiga ciutat esportiva ”.

El districte veta líders veïnals
Després de la revolada que va aixecar la informació, tan poc matisada, els veïns van reclamar més informació al districte. La regidora Montserrat Ballarín, que no ha aconseguit que Clos es reuneixi amb els veïns, va negociar amb Laporta, i el president del Barça va citar els veïns per a la tarda del 31 de gener.

Els diferents dirigents veïnals es van personar a la seu del districte on s’anava a celebrar la reunió i es van trobar amb la sorpresa que la regidora Ballarín només permetia participar a aquells que tenien càrrec de president. Adela Agelet, representant de l’AV de Les Corts, que portava inclús una autorització del president per representar a l’entitat, Lleonard Ramírez, de l’AV del Racó de Les Corts, conegudíssim portaveu de la Plataforma contra el Barça 2000 i un tercer trepresentant de l’AV de l’avinguda Xile es van quedar al carrer. No els van deixar participar a la reunió. Ans al contrari, li va ser permesa l’entrada a un representant del Barça que substituïa al mencionat Laporta. En el moment de tancar aquesta informació, la indignació en el teixit associatiu és gran i estaven decidits a presentar la corresponent denúncia. Així doncs, acord Clos-Laporta i falta de comunicació entre Ajuntament, moviment veïnal i Barça.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: