El fòrum del Fòrum

Mai 30, 2004

Sebastià Benet
Membre de Justícia i Pau
1 Es va convocar sense comptar amb la participació d’algunes entitats ciutadanes molt representatives, i no s’ha sabut comunicar perquè s’ha convocat ni què serà realment. És evident que el Fòrum no és una prioritat per a Barcelona i Catalunya, i que si allò més important ha de ser el debat sobre les cultures, la pau i la sostenibilitat, a Barcelona hi ha prou equipaments per celebrar-lo sense fer gaires despeses.

Hi havia, però un altre objectiu: acabar la ciutat de Barcelona pel nord. I això ha acabat essent una operació urbanística amb una inversió que es necessitava molt més per a altres projectes. Com en altres ocasions -exposicions de 1888 i 1929, Jocs Olímpics- s’ha utilitzat perquè l’Estat aboqui més diners a Catalunya, per compensar l’habitual migradesa.

2 Quan ja està a punt d’inaugurar-se, val més desitjar que el Fòrum assoleixi un gran èxit. Em temo, però, que la Barcelona que es difongui sigui més que res una Barcelona turística. Pel que fa als debats que s’hi facin cal confiar que aportin propostes positives per a les cultures, la pau i l’entesa entre les religions.

Cal subratllar que, tot i que es va demanar als organitzadors, no s’ha aprofitat una ocasió potser irrepetible per donar a conèixer les mancances socials de Barcelona que es solen amagar en les grans ocasions: la Barcelona vella, els problemes dels seus ciutadans, els immigrants amb o sense papers, i tots els que viuen en una pobresa que contrasta amb la Catalunya pròspera que es vol presentar. I també caldria fer saber què es fa per resoldre aquests problemes per part de les administracions i del voluntariat, i quins resultats s’han aconseguit. Això podria ajudar altres ciutats del món que tenen problemes anàlegs, i les seves experiències ens podrien ajudar a nosaltres.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: